Adventure Team Brach  - ATB Club

Tochten 2012


4-11-2012 Valkenswaard

Valkenswaard heeft meerdere tochten in het jaar en deze hadden we nog niet gehad zo bleek achteraf. Ook hier was het weer heel druk en moesten wij in een lange rij aansluiten om het startbewijs te verkrijgen. Harm en Richard waren ook weer van de partij als gastrijder en stonden al te wachten op ons. Eerst even stuk asfalt rijden om vervolgens in de bossen terecht te komen waar weer prachtig kleine paden waren uitgezet om ons te vermaken. Hier is goed stuurwerk gevraagd en de nodige concentratie. Na 12 km stond al de eerste rustplek voor ons klaar en konden we om half tien al genieten van een kopje soep. In het komende deel waren de paden verruild voor veel weiland met heel erg veel modder en zware ondergrond en hier was het zeker opletten. Als je maar even een stuurfoutje maakte liep je de kans in de beek te belanden en daar was het weer niet echt geschikt voor. Ook deze kilometers wisten wij te bedwingen en weer stond een post voor ons klaar waar wederom soep en drinken met koeken klaar stonden. Nu was het tijd de laatste 13 km te gaan fietsen en daar kreeg Berry een extra impuls en vertrok toch erg snel en waren enkelen die niet konden aansluiten, helaas had ik dat te laat in de gaten en was de groep gesplitst. Opzicht was het de moeite waard deze toch alleen viel de ondergrond niet echt mee. Bij deze wel een compliment voor de organisatie die het perfect voor elkaar hadden.

Gr Berry


 

28-10-2012 Plasmolen

Plasmolen is een van de mooiste tochten als je van berg op en berg af houd en normaal gesproken is dat ook iets wat een mountainbiker wil maar soms kan het ook teveel van het goede zijn en dat was voor de meeste van ons vandaag wel het geval. Met zeven mennen vertrokken naar Plasmolen waar je toch een uurtje voor in de auto moet zitten en iets langer als je mensen hebt die niet voldoende benzine hebben. Gelukkig was het niet de schuld van Stephan maar van zijn vrouw die had de tank niet vol gemaakt maar goed dat overleef je wel. In plasmolen leek het niet erg druk maar dat was bij het inschrijven wel even anders, rijen tot buiten maar wij als NTFU lid hadden het voordeel dat wij via scan and go snel konden inschrijven en op onze bikes konden springen. Het weer was prachtig, wel koud maar de zon maakte dat heel dragelijk. Onze snelle mannen waren al snel uit ons zicht verdwenen en daar hoefde we dan ook geen beroep meer op te doen voor een helpende hand tijdens de reparatie van de fiets van Ruud. Want ja deze week toch echt materiaalschade. Lange tijd hebben we nog geen platte band meer gehad en dan is dit wel even schrikken. De cassette van Ruud zijn fiets was losgelopen en dan valt er niet meer te fietsen. Natuurlijk lieten de achterblijvers Ruud niet alleen zitten met dit probleem en wist Berry en Jean de klus te klaren en kon Ruud met ons verder rijden. De tocht was zoals altijd prachtig maar hij werd ook zwaarder en zwaarder en de benen wilde niet meer soepel rond. Volgende keer misschien toch de 30 km nemen en niet de 55 zoals vandaag. Maar goed bij de eerste rustplaats bleek ook weer dat er veel deelnemers waren en was de rij voor warme soep en drinken met eten ook weer erg lang maar het zonnetje maakte veel goed. Na de rust moesten we nog dik 30 km en moest wij zelf nog een extra eetpauze inlassen. Later snapte ik ook hoe het kwam deze toch had toch een 2400 calorieën gevraagd en dan heb je wel iets extra’s nodig. Bij de finish waren de snelle jongens al gevlogen en zo zijn wij ook maar meteen naar huis gegaan want het was toch al laat genoeg.

Gr Berry


 

Hello gentlemen,

Vandaag een superleuke tocht gefietst. Onze collega fietser Jeroen had ons uitgenodigd om in zijne achtertuin een rondje te fietsen. Hij woont in Birgelen, net bij Vlodrop de grens over! Nou dan weten wij nu dat zijn achtertuin een mooi gebied is. We waren met  12 man.(helaas nog geen vrouwen.) Het heeft met name gisteren gruwelijk veel geregend……….. en ik persoonlijk dacht dat het een vreselijk zooitje zou worden. Maar niets is minder waar! Superweer vanmorgen en ja uiteraard wat modder en vele gladde boomwortels, maar dat maakte de tocht extra spannend. We begonnen goed, na 3 km waren we mekaar al kwijt…Dat krijg je met dat grote niveau verschil hahaha…. Al vrij snel waren we weer bij mekaar. Een zeer leuke spontane lokale vrouw maakte ons duidelijk dat we niet welkom waren. Moet je net tegen ons zeggen poeh! Verder waren alle mensen die we tegenkwamen erg vriendelijk, niks van te zeggen. Jeroentje had een leuke rit bedacht, vele technische stukken, goeie klimmetjes en afdalingen met als gevolg, vele die op z’n bek zijn gegaan(waaronder ondergetekende!). Gelukkig geen ernstige schade opgelopen. Een berg wordt de frikandellenberg genoemd(of zoiets!). Wie deze berg opkomt, krijgt gratis frikandellen……De meeste ruilden de frikandellen liever in voor een lekker biertje, maar bijna niemand kwam de berg op. Alleen Glenn en later Stefan is het gelukt om naar boven te komen…mannen heel knap gedaan! Het enige nadelige van de tocht was dat we geen tanks zijn tegengekomen. Jean had ons deze beloofd maar niks he! Nou T(h) anks Jean met je beloftes! Maar het hoogtepunt van deze tocht was toch de afsluiting, bij de braustube van Jeroentje zelf! Richtig! Meneer heeft onder in de kelder een originele braustube, ingericht om richtig bier te drinken een lekker sigaretje te roken……man man, dat is pas mountainbiken! Zonder meer hadden we dat allen verdiend. Jeroen,was erg gezellig en je was een perfecte gastheer!! Super bedankt hiervoor….(ook voor de schrobbelaer!) Zeker voor herhaling vatbaar. Nou dan was ‘m weer, ik trek nog een blik open en ga rustig door waar ik mee begonnen ben!!

RICHTIG!!!!!!

Gr. Rick


 

7-10-2012 Puth-Schinnen

Deze zondag was het de beurt aan de tocht in Puth, een van de meest zware tochten in het Limburgse maar tevens ook wel een hele leuke. Het weer had afgelopen week niet echt in het voordeel van de tocht meegewerkt en veel van onze leden hadden zich dan ook al vroeg bedankt voor de tocht, al twijfel ik aan de reden, was het voor de mooie zonnige zondag of voor de verwachte modder? We zullen het nooit weten. Hoe dan ook het was prachtig weer deze zondag morgen en de track lag er geweldig bij, zoals een mountainbikeroute hoort te zijn. Vanaf het voetbalveld vertrok de tocht zoals altijd via de trappen door een poortje richting vrijheid en zo ook deze keer, het tempo zat er meteen goed in wat later ook bleek in onze gemiddelden. Wij hadden besloten om de 40 km te gaan rijden en als we onze Stephan niet hadden gehad we gewoon de 50 km gereden maar gelukkig was hij heel oplettend en waarschuwde de groep dat we even fout zaten, bedankt jonge. Trouwens niet dat we het niet gehaald hadden deze 50 km maar het was meer door het tijdsgebrek en we niet te laat thuis wilden komen. In het eerste deel van de route waren het de bekende maar wel hele mooie paden en heuvels die we op en af moesten rijden en in het tweede deel was het meer vlak en kwamen we af en toe flink vals plat tegen wat allemaal goed te rijden was ondanks toch hier en daar flinke modder bakken wat het wel zo leuk maakte. Na twee keer van een rustplaats gebruikt te mogen maken was het tijd voor de laatste 10 km die aan het einde nogeens is voorzien van een flinke klim die we ook nog even gewoon pakte of dat er niets aan de hand was hahah. Al met al weer een super tocht.

Gr Berry


 

Hallo Bikers,

Afgelopen weekend 7-10-12 stond er voor de VTTers Nandrin op de planning nabij Huy. Al waren we een beetje aan het twijfelen om ook naar Puth te gaan. Wij hebben uiteindelijk toch voor Nandrin gekozen omdat hier gezien de regenval van de afgelopen week de regen iets sneller weg spoelt en je niet door de kleigrond hoeft te baggeren. Bij aankomst was de mist nog overheersend en was de teperatuur met 2graad nog best fris. Ik had gelukkig voor de eerste keer mijn lange broek aangetrokken wat nu geen overbodige luxe was. Het duurde gelukkig het niet lang voor we aan de eerste beklimming begonnen. De tocht was nog redelijk begaanbaar qua ondergrond. Volgens de organisatie had deze tocht een 1050 hoogte meters bij 45km echter hebben we dit niet kunnen controleren omdat de navi de batterij op had na een 28km. Na een 10km vanaf de tweede pauzeplaats kreeg Jeroen pech "een bout van de fiets verloren" dat werd dus lopen. Bij het eerste de beste dorp maar gevraagd naar Nandrin. 5km over de weg nou en wat voor weg het was een puist van een 2de klasse (voor op het middenblad en achter 32) en dan zeker 10min. doorstampen. Jeroen was gaan lopen en ik fietsen om hem vervolgens met de auto tegenmoet te komen. Had net de fiets ingeladen en de auto gestart en daar kwam Jeroen al aan. Wat bleek, na die berg was het redelijk vlak en hhad ie toch nog kunnen fietsen. Na een lekker biertje en een lekker broodje worst ben je snel al dat leed vergeten.

Met sportieve groet, Glenn


 

Beek 30-09-2012,

Vandaag stond de bikeboutique akkermans tour op de agenda. Deze vertrok vandaag voor het eerst vanaf de nieuwe locatie de Haamen in Beek. Vanwege de kermis in Maasbracht zijn diverse mannen onder de kar gekomen en lagen dus nog lekker te pitten in hun warme nestjes. Voor de gebroeders Koster had men thuis een klusweekend ingepland. Uiteindelijk stonden we met twee fanatiekelingen aan de Heuf om 8:30. Bij aankomst in Beek scheen het zonnetje ons al tegemoet. Het was in het begin wel even koud maar één maal op weg was die kou snel weg en lag het parcour er geweldig bij. De eerste 10 km waren voornamelijk vlak of vals plat maar daarna begon de echte tocht. In tegengestelde richting werd een deel van de Meerssen route afgelegd met hierin enkele venijnige klimmetjes. Vanaf de rustplaats op ongeveer 25 km werd er over de geulhemmerberg gefietst waarna we daar weer het bos in doken om de volgende klimmetjes op en af te gaan. Nadat we bij de Leeuw brouwerij weer uit het bos kwamen reden we door Valkenburg weer richting Beek. Voor mij was dit de mooiste (zwaarste) tocht die ik tot nu toe heb gereden en was bij de finish redelijk aan mijn limiet. Roger R had nog wel wat over en kon nog wel een paar kilometer extra biken. Op naar de Hel van Zuid Limburg volgende week.

Groetjes, Matthy


 

Hallo clubgenoten,

afgelopen zondag 16-9 stond voor de VTT'ers Aywaille op de kalender. Na enkele afmeldingen bleven Glenn en ik over. Na wat overleg en controlle van het weer besloten we ons te treffen in Urmond en met 1 auto op weg te gaan naar Aywaille. Na eenuurtje rijden kwamen we op de bestemming aan. Het inschrijven verliep snel en was perfect geregeld. We waren gelukkig op tijd en zaten om 8:15 op de fiets. Met een nieuwe voor en achterband op de fiets zijn we van start gegaan. Snel bleek in de eerste afdaling dat de druk in de voorband te hoog was. Na wat aanpassing was dit euvel snel verholpen. Het zonnetje kwam lekker tevoorschijn toen we aan onze 2e beklimming begonnen. Ik kan alleen maar zeggen Aywaille, Away, Away, Pijn, Pijn. Een puisje van de 1e catogerie! Starten op een hoogte van 120m en na een kilometertje of 2 op 419m zitten doet af en toe pijn. Gelukkig hadden we boven een stopplaats waar we dan ook even de benen konden strekken. Maar zoals dat normaal is: Alles wat naar boven gaat komt ook weer naar beneden. Tijdens de afdaling hadden we even het gevoel of we op een Downhill pacour zaten. Onder aangekomen moesten we dan ook even lachen. Maar of dat nu de adrenaline of de vreugde dat we nog op de fiets zaten was weet ik eigenlijk nog niet. Het was in elk geval SUPER GAAF. Na de 47Km en 1000Hm te hebben afgelegd hebben we dan ook van ons welverdiende biertje met het beruchte belgische BBQ worstje onder het genot van de laatste zonnenstralen kunnen genieten. Ik kan alleen maar zeggen, Super georganiseerd en zeker weer op de kalender voor het komende jaar! Echt een aanrader. Het is wel wat verder rijden maar elke kilometer waard.

 

GR Jeroen


Hallo mede mtb'ers,

op 9-9 stond voor de VTT'ers Esneux op het programma. Zondag morgen zijn we om 7:10 bij het Van de Valk hotel in Urmond vertrokken richting Esneux. De weergoden waren deze zondag opperbest gestemd. Na een klein uurtje kwamen we op de plaats van bestemming aan. We waren met z'n 3en. Na inschrijving en gekozen te hebben voor de 45 Km zijn we van start gegaan. Ik moet zeggen dat we al eens lichtere tochten gehad hebben. Onderweg hebben we verschillende malen moeten stoppen. 1x omdat ik even niet meer kon. Klimmen en een kloppende hoofdpijn zijn geen goede combinatie. Na een paar minuten rust konden we dan ook weer verder met klimmen. Bij de stopplaats erna konden we dan ook even goed op adem komen voor dat we onze rit vervolgden. In de afdalingen hadden we regelmatig problemen met langzamere rijders. In de voorlaatste afdaling voor de finisch was het dan ook raak. Door het vol in de remmen moeten gaan, in combinatie met de scherpe stenen begaf de achterband van jeroen het dan ook kompleet. Een scheur van 2cm in de zijkant en een snee van 2 cm in het loopvlak. De nieuwe binnenband was snel gemonteerd. Echter was het Belgische Fietspasje nodig om de binnenband binnen te houden. Wat een pasje niet allemaal aankan! De laatste 5km rustig naar de finisch gefietst. Daar aangekomen hebben we dan ook snel een biertje gedronken en even van het weer genoten voordat we terug naar huis zijn gereden.

Groeten Jeroen.


 

2-9-2012 Swalmen

De tocht in Swalmen is de opening van het mountianbikeseizoen en is dan ook meteen een knaller om aan deel te nemen. Helaas winsten maar drie leden de weg naar de start te vinden op deze zondag en wisten wij achteraf wat voor een super opening de rest gemist had. Het weer zag er zonnig uit maar het was in de ochtend toch nog fris en waren lange mouwen zeker niet overbodig. Aan de vertrekplaats was het een drukte van jewelste en veel bekende teams kwam je weer tegen, ja ze waren allemaal weer ontwaakt uit de zomerslaap. De route start altijd in de zelfde richting maar in het eerste bos veranderde het en kwamen we snel wat paden tegen de vorig jaar door het bizarre weer lood zwaar waren en nu een genot om te rijden. Wij hadden besloten om de volle lengte te rijden van 52 km. De eerste kilometers liepen lekker vlot ondanks dat het tempo niet echt hoog lag, heerlijk en echte recreatieve mountainbike club maar voor het gevoel waren we al snel bij de rustplaats die precies op de helft was opgesteld. Bakker Bart had daar flink de handen uit de mouwen gestoken en wij konden echt genieten van wat ons allemaal werd geboden. In het tweede deel waren toch hier en daar pittige stukken in de rit. Berry maakte bijna een koprol en Patrick wist zich niet meer staande te houden en ging er even bij liggen. Toch gek normaal is dit weggelegd voor Thomas maar die was er niet, zal toch niet Patrick dat je het gaat overnemen? Matthy die deze dag de beste berggeit was wis vrijwel alle topjes te bereiken zonder af te stappen en wist zelfs de juiste weg te vinden door het mulle zand, top jonge je ziet dat jij bij de juiste leerschool terecht bent gekomen. Terug aan de start-finish hebben wij in het zonnetje nog genoten van een drankje en jullie mogen raden welk hahah, mannen ik heb het gezellig gehad en volgende week gaat het er echt voor in zuid Limburg maar daar zal onze Mount van tou rijder ( Manfred )wel geen problemen ondervinden en wordt het voor mij zeker afzien.

Gr Berry


 

26-8-2012 Pontisse (Herstal)

6:00u de wekker! Beetje regen, wat gaan we doen Pontisse of rondje achtertuin Jeroen? Na wat telefoontjes besloten om toch naar Belgie te gaan. “geweldig die buienradar”. Bij aankomst 8:10u kregen we te horen dat de 45km was afgelast ivm vergunning. Dan maar de 35km wat achteraf ook meer dan voldoende was, wauw wat was deze route technisch eerst kleine paadjes omhoog omlaag door het dorp waarna we na een 5 km bij een oude kolenberg terecht kwamen, weer wauw ongelooflijk. Diegene die deze route heeft uitgezet is een echte fanatieke VTTer. Door de kleine buitjes waren de paadjes en afdalingen behoorlijk glad wat dus ook resulteerde dat Jeroen en ik een beetje lakschade hebben opgelopen. Jeroen in een afdaling met behoorlijke spoorvorming en losse stenen en ik haalde de bocht niet tijdens een afdaling waarna ik de braamstruiken in vloog. Maar dat hoort erbij zullen we dan maar zeggen. Roger en Paul hebben zich goed geweerd onder deze omstandigheden. Over de pijltjes zullen maar niet te veel woorden over vuil maken behalve dat ze te laat voor afslagen geplaatst waren en op het einde waren er weggehaald zodat we uiteindelijk 5 km extra hadden gereden. Maar bij het einde maakt zo’n BBQworst met broodje en een biertje in je handen al weer heel veel goed. Zondag staat er Housse op het programma. Housse ligt noord oostelijk t.o.v. van Liege en ligt 65km van Maasbracht. Deze omgeving is ook heel goed te rijden bij een iets regenachtig weer!

Met sportieve groet,

Glenn


 

25-8-2012 Brunssummerheide

Brunssum toch wel een van onze favoriete tochten stond op de kalender en om half negen vertrokken we. Het was lang geleden dat het weer niet meer zat, er was enkele twijfel bij de leden of we wel of niet zouden gaan. Adventure team brach heeft een whatsapp groep en daar kun je dan al vroeg prachtige verhalen lezen over het wel of niet gaan. Weerman Rick deze keer was ervan overtuigd dat het maar een enkel buitje zou zijn maar niet was minder waar achteraf, nou ja Piet vergist zich ook wel eens. Genoeg over het weer, klaar maken en biken dat was toch waar we voor naar Brunssum waren gekomen. Eenmaal op de track bleek al snel dat de paden flink nat waren en diepe polen water had. Daar kwam nog bij dat er veel boomwortels uistaken en die ”richtig” glad waren en het dus oppassen geblazen was. De route was een klein beetje veranderd door een uitbreiding van Snow World wat er voor zorgde dat er een heel leuk stukje was verdwenen. Boven aan de hoogste berg heb je de keuze om door de kombochten naar beneden te gaan of over de oude smalle track. Enkele namen de bochten en enkele de smalle track, beneden bleek dat we het zwaar allen hadden gehad en het niet helemaal fietsend hadden gered. Lopen is niet echt het doel van mountainbike maar soms moet je ook je gezonde verstand gebruiken en niet elk risico willen nemen. Of het nu aan onze leeftijd heeft gelegen of de omstandigheden van de dag durf ik nog niet te zeggen maar dat zullen we een volgende keer zien. Gelukkig zijn er geen gekke dingen gebeurd en kwamen we na twee en vijftig minuten weer terug bij start. Daar een klein beetje wassen en op naar de Mispaden om nog even te kletsen en te genieten van een biertje.

 

Gr Berry


 

19-8-2012 Houthalen België

In België worden ook in de zomer tochten georganiseerd en de tocht van vandaag telde twee dagen. Wij kozen voor de zondag en om 8:15 stonden we klaar voor vertrek. De temperatuur was de afgelopen dagen flink hoog geworden en de zondag beloofde een topper te worden, bij vertrek was het al 28 gr. In België werden we weer netjes ontvangen door verkeersregelaars en hadden dan ook geen problemen met parkeren. Aan de start stond een grote tent en zat de stemming er al lekker in. Snel inschrijven door het steeds meer gebruikte scan and go systeem en op de bikes. De route liet ons snel tussen de bomen verdwijnen waar het nog heerlijk koel was. De eerste 13 kilometer waren alleen maar singeltracks en dat zorgde ervoor dat de concentratie hoog was want er moest flink gestuurd worden om tussen alle bomen door te komen om vervolgens de rustplaats te bereiken. Daar gingen de glaasjes isostar snel naar binnen en kozen we om voor de 45 km route te gaan. De komende kilometers brachten ons door heidegebied en daar was het echt warm en maakte de strandachtige ondergrond het ons zeker niet makkelijker. Door het tempo iets op te voeren was het toch weer te doen omdat de rijwind toch voor iets van verkoeling zorgde en wij bij de tweede rustplaats kwamen. Ook nu was het vocht welkom en konden wij de laatste kilometers weer door het bos terug gaan nemen. Hier kwamen weer veel singeltracks maar ook vele technische stukken in voor. Deze keer was Tim T de man die een van de afdalingen te gemakkelijk inschatte en met fiets en al over de kop ging, een kapotte knie was het gevolg maar hij kon de rit verder afmaken. Terug bij de start was het feestje al los gebarsten en speelde een band muziek en besloten wij ook even deel te nemen aan het feestje. Een paar biertjes en toen weer terug naar Nederland.

 

Groet Berry


 

12-8-2012 Opoetren

Zondag stond de zomertocht van Opoeteren op de agenda en in deze streek zijn de tochten meestal goed verzorgt in alle opzichten. Ook deze tocht was weer heel leuk om aan deel te nemen. Voldoende leden hadden zich verzameld en moesten we zelfs twee groepen maken> De snelle boys hadden het tempo er goed in zitten zodat groep twee ze snel uit het oog verloor. De route kende vele steenachtige paden die overliepen in hele mooie singeltracks die weer werden afgewisseld met behoorlijke klimmetjes. Na 29 km dachten we al de ze de verzorging vergeten waren maar niet was minder waar, 1 km verder stonden de snelle boys op ons te wachten met een hapje en een drankje. Na even bijgepraat te hebben gingen we weer als een groep op pad en de snelle mannen trokken meteen aan en na een bocht kwam een prachtig lange afdaling die alleen niet helemaal genomen moest worden. De snelle mannen zagen een bordje over het hoofd en wat we ook riepen als een pijl uit de boog vlogen ze door na beneden, gelukkig bleef onze Tim wel goed opletten en hoefden wij geen onnodige klimkilometers te maken. Het bleek toch nog een hele tijd te duren voor de jongens weer bij de groep waren maar voor het einde hadden ze ons toch weer te pakken. Al met al hele leuk rit met super weer en een leuke club fietsers.

 

Groet Berry


 

29-7-2012 Oneux Belgie

Vandaag was het de beurt aan het ATB team samen met het VTT team af te reizen naar de Ardennen. De meeste mannen van het VTT team waren op vakantie maar Jeroen was de man met ervaring en hij hielp ons aan informatie die nuttig was om aan deze tocht deel te nemen. VTT is een afkorting voor rijden onder alle omstandigheden en dat deed zijn naam eer aan want er zat echt alles in, flinke bergen, ruige afdalingen en veel modder. De modder was het gevolg van een wolkenbreuk de nacht ervoor maar ook dat liet ons niet van de wijs brengen. De vertrektijd was om 8:00 uur en dat was al redelijk vroeg voor ons maar wel nodig omdat de rit naar de Ardennen al een uur en een kwartier in beslag nam. Eenmaal aangekomen werd de auto geparkeerd en dachten wij vlak aan de start te staan maar niets was minder waar, vijf km bergop fietsen was ons eerste feestje maar goed je bent nog fit en je kunt het hebben. Bij de startplaats stond de bbq al aan en waren de voorbereidingen al bezig voor de eerste terugkerende bikers. Wij gingen rustig aan de tocht beginnen en als eerste ging alles naar beneden en dat is wel zo lekker als je eerst vijf km omhoog gefietst hebt maar ook hier kwam een einde aan en de eerste beste klim in de tocht zat lekker, modder, glad, flink omhoog wat wil je nog meer. Als je eenmaal boven bent gaat het weer flink omlaag en er werden snelheden van 75 km gehaald maar ook waren er afdalingen waar je de remmen niet los kon laten omdat de ondergrond glad een heel slecht was en je zeker geen snelheid wilde maken. Eenmaal weer op het rechte stuk ging het dan toch mis, Berry wist het stuur niet meer helemaal recht in een goot te houden en lande in de prikkeldraad met het gevolg een arm vol schrammen die toch even door Rick verbonden moesten worden. Na drie en half uur fietsen hadden wij 45 km op het klokje staan en stonden we allemaal weer aan de start en finishplaats waar een biertje en een lekkere bbq worst werd gegeten. Daarna stonden ons nog de vijf km te wachten naar de auto waar gelukkig maar een klim in zat en de rest over de verharde weg gereden kon worden. Al met al een hele leuke ervaring en zeker nog voor herhaling vatbaar.

Groet Berry


 

Zondag 15 juli toertocht Opoeteren (België).

Door de afwezigheid van diverse fietsmakkers en een feestje bij de Gubbel (Berry & Rick) stonden we vanmorgen met zijn tweeën bij de Mispadenhof. Eugene en ik hadden via Whatsapp al besloten dat we ondanks de weersvoorspelling de gok wel wilden nemen. Aangekomen in Opoeteren hadden we even het idee dat het geen toertocht voor MTB-ers was maar een DTM-race. Er werd voor onze ogen namelijk even een donut gedraaid door een fanatieke Belgische deelnemer. Nadat we ons hadden ingeschreven zijn we samen op weg gegaan. Het was al snel duidelijk dat het vandaag geen dag was voor de 42, 50 of 60 km. Omdat het de afgelopen dagen lekker (nou ja lekker) geregend heeft was het parcours lekker drassig waardoor er voldoende uitdaging was vandaag. 32 km was dan ook meer dan voldoende. Zonder regen en verdere problemen hebben we met zijn tweeën een relaxte toer gemaakt. Mannen tot volgende week, hopelijk zijn enkele vakantiegangers dan weer van de partij.

Gr. Matthy.


 

VTT team in Willingen

Drie weken geleden zijn we met 3 man naar Willingen afgereist voor de Rocky Mountain Bike Marathon incl het festival. Bij aankost zijn we naar het pension gegaan waar we voor dat weekend zouden overnachten. Na het inchecken zijn we richting het festival terein gelopen om onze startnummers op te halen en langs de stands van de fietsmerken en onderdelen te lopen. Er waren heeeeel veel moeie fietsen te zien en te testen. Nadat we het weer van de dag van de marathon wisten zijn we snel op zoek gegaan naar een nieu regenjasje. Dit was het beste wat we dat weekend gedaan hebben. Dit hadden we zaterdag bij de marathon ook hard nodig. De hele dag door regen,regen en nog eens regen. Het was een loodzware rit. Na een kleine 60 km en ongeveer 1550 Hm waren we dan ook blij dat we binnen waren. Wederom niet de 90 Km. Maar ja, je moet weten wanneer het goed is geweest. Volgend jaar gaan we het weer proberen. Na de tocht nog een lekkere pils gedronken en snel gaan douchen om weer warm te worden. Daarna even relaxen en s`avonds lekker eten en stappen. Na de nodige biertjes naar bed en zondag laat in de middag richting huis.

Groeten Jeroen.


 

Leudal - 24-6-2012

De route naar het Leudal start voor ons altijd vanaf de thuisbasis de Mispadenhof. Ook deze morgen was het weer kwakkel weer zoals de laatste weken en was de vraag wel of niet gaan, de echte mannen zoals ikzelf en nog zeven anderen kozen om toch te gaan en wij waren er van overtuig dat we ook nat zouden worden maar dat maakte ons dan ook niets meer uit. Zo vertrokken wij richting brug van Wessem om zo langzaam in de bossen terecht te komen waar het dan meteen een stukje aangenamer is wat de wind aangaat. Als wij dan in de bossen van Horn terecht komen is daar het een en ander veranderd en klopt de route niet helemaal meer volgens gps vandaar dat ik even moest stoppen om te kijken waar we naar toe moeten, helaas had Jean dit even niet in de gaten en rijd achter tegen de derailleur van Roger, met als gevolg een krom padje. Het zit Roger ook niet echt mee maar goed, Manfred schoot hem te hulp en vijf minuten laten konden we al verder en ging de koers richting Roggel waar wij bij ons bekend restaurant even een bakkie wilden gaan doen en daar voor een dichte deur stonden. Wat was hier nu aan de hand? Niets, wij waren gewoon voor de klok van 10 uur in Roggel en dan is de zaak gewoon nog gesloten. De helm maar weer op en gewoon verder de route afmaken. Het blijft een leuk stukje bos in Roggel en nadat wij alle paden gehad hadden ging de koers weer richting Maasbracht. Op een gegeven moment kom je in Horn het bos uit en komt je een regenbui tegemoet waar je echte even van schrik en een droog plekje gaat zoeken. Het was maar van korte duur en snel konden wij verder richting. Het laatste stuk over de brug van Wessem was nog wel heel boeiend, de wind blies zo hard dat je van links naar rechts werd geduwd en het gevoel had elk moment over de reling te vliegen hahaha. Toen we bijna bij de Mispadenhof waren kwam er nog een bui regen maar die wist ons niet echt meer te raken. Al met al een fijn trip en niet echt nat geworden.

Groet Berry


 

Windraak 10-06-2012

Vandaag was het weer eens een keer super weer, als je wakker wordt om 7:00 uur in de ochtend en de zon schijnt al je kamer binnen heb je echt zin om te gaan bike. De nederlaag van ons Nederlands elftal viel de dag ervoor zwaar maar dat ben je dan snel vergeten, op naar Windraak. Er waren tal van leden op komen dagen en vanaf de ijsboerderij gingen we aan de route beginnen. De track begint eigenlijk vrij rustig maar wordt steeds heftiger maar daarmee ook steeds uitdagender. Problemen zijn er niet echt geweest onderweg dus daar kan ik weinig over berichten dus zal ik het kort houden. En leuk rit gehad en bij terugkomst met zijn alle een lekkere ijscoupe gegeten en weer rustig naar huis. Volgende week Vaderdag dus laat je verwennen mannen.

Groet Berry


 

Hallo Leden,

Zaterdag 9-6 hebben we met 3 personen besloten s´middags de Voerstreekroute vanuit Mesch te starten. Dit is een GPS tocht van rond de 48km met 1100hm. Het is een super mooie omgeving rond de grens van Belgie en Nederland. Het rondje hebben we zo kortstondig gepland omdat we zondag niet zouden kunnen. We kwamen om 13:30 aan in Mesch na een ritje van 50 minuten met de auto. Na de start kregen we gelijk de eerste hoogte meters. De laatste keer dat Glenn en Jeroen deze route hadden gefietst was ergens in januarie met sneeuw en een temperatuur van -11 bij de start. Het was nu een stuk aangenamer. Onderweg een groot aantal mooie maar ook technische klimmen en daarna natuurlijk ook mooie afdalingen. Halverwege de tocht begaf de achterrem van Glenn het. Hij moest de tocht dus verder rijden met alleen een voorrem. Niet ideaal maar wel te doen. Gaat alleen bergaf wat moeilijker. Bij Moeder de Gans hebben we dan even een stop gemaakt om het vocht aan te vullen. Na hervatting van de tocht bleek dat het al behoorlijk laat was en dat we de voetbalwedstrijd voor een deel gingen missen. We haasten ons naar huis om de 2e helft nog te kunnen zien. Al met al een super mooie GPS tocht. Zeker een aanrader! Dit waren voor ons de laatste Hm voor Willingen. Komende vrijdag gaan we op weg naar het Bike Festival en hopen er mooi weer te hebben en een goede marathon.

Groeten Jeroen, Glenn, Roger.


 

Vlodrop 3-6-2012

De weergoden maakte het vandaag er weer eens niet beter op, het regende maar het leek erop dat het droog ging worden en zodoende besloten drie echte bikers toch naar Vlodrop te reizen. Gastrijder Richard van Alphen had Rick en mij meegenomen in zijn bus en dat was wel zo comfortabel. Tijdens het omkleden arriveerde Matthy ook en konden wij starten met onze tocht via de gps. Het eerste stukje is ons wel bekend maar daarna is het onmogelijk de route te vinden zonder gps. Het weer had zich inmiddels gekeerd naar de negatieve kant het de regen viel met bakken uit de hemel. Als je eenmaal nat bent, trotseer je het en wordt het echt leuk het mountainbike. Het is dan niet meer nodig om langs een plasje water te rijden maar je kunt er gewoon doorheen. Er viel zoveel regen dat het water ons kabbelend tegemoet kwam van de bergen wat meteen een stoer gevoel geeft en van de andere kant weer het kind in je losmaakt. Zwaar was het natuurlijk wel de modderpaden trokken en zogen aan onze banden alsof het leek dat de rem erop stond echter kon dat niet meer want de voeringen van onze remblokken waren na tien kilometer al geheel versleten. Na 25 km werd het toch wel koud aan handen en armen en waren wij blij dat wij aan de laatste 5 km konden beginnen. Al met al was het heel erg leuk om dit weer eens mee te maken en had geen van ons alle spijt gegaan te zijn. Nog even een drankje genomen bij de mispadenhof en toen begonnen met poetsen van de bike.

Groet Berry


 

Meerssen 27-5-2012

Er stond een nieuwe tocht op het programma in Mariahout. Ondanks het prachtige weer waren we slechts met z’n vieren: De gebroeders Ko(ster), Matthy en ik. Omdat Mariahout toch behoorlijk eind uit de richting ligt, hebben we collectief besloten een andere route te gaan fietsen. We zijn naar Meerssen gegaan. Super route en zeker in deze omstandigheden. Prachtig weer en super ondergrond. Meerssen begint heel rustig maar na 8 kilometer beginnen de 1e bergen in Valkenburg. Deze blijven pittig maar wel uitermate geschikt voor de geroutineerde mountainbikers als wij(haha). De route is ongeveer 33 km en daarom waren we op tijd weer terug bie de huuf, om 11:15 uur al! Een lekker pintje hadden we verdiend en smaakte heeeerlijk!

Greeetz Rick


 

VTT Toertocht 6-5-2012

Hallo Hobby genoten,

Afgelopen zondag stond voor ons een VTT in Esneux op de planning. Zondag morgen zijn Roger en ik samen vertrokken naar Esneux. De rit was iets meer als 1uur. Bij vertrek in echt hadden we nog mooi droog weer. Toen we echter de grens met Belgie bereikten kwam het met bakken uit de hemel. Tijdens de rit heen reden we een stuk langs de maas. Deze zag er mooi bruin uit wat niet veel goeds voorspelde. Er was dus afgelopen dagen behoorlijk wat regen gevallen in de regio waar we gingen fietsen. Bij aankomst om 9:00 hebben we ons direct ingeschreven en nog een snelle kledingkeuze gemaakt. Na de start ginghet al gelijk mooi omhoog. Na een kleine 3 Km hadden we de eerste 250hm al gehad en waren ook al zeik nat. Tijdens de eerste afdaling werden we bijde voorzien van een moddermasker. Ik moet zeggen, het heeft mijn huid goed gedaan. We waren van plan de 40 Km met rond de 900 Hm te rijden. Echter tijdens de rit bleek dat de tocht zo zwaar was dat we besloten om over te gaan naar de 30 Km. Dit was ook voor die dag een goede beslissing.De Hoogtemeters die we gehad hebben is een schatting. De GPS had iets te veel modder over zich heen gekregen en gaf geen Hm meer aan. Het zouden er rond de 700 moeten zijn geweest. De stopplaatsen waren als altijd goed verzorgd. Bij de finish zoals bijna overal in belgie een lekkere Leffe en een worstje van de BBQ. Als bijlage nog een foto van Roger en mij bij de finish om een kleine indruk te krijgen van hoe het er was.

Groeten Jeroen.


 

22-04-2012 Meerssen

De rit voor vandaag ging naar Meersen. Dit is een schitterende vaste ANWB route waar alles inzit: steile en vlakke hellingen, zandpaden in de weilanden, door de dorpen heen zoals Meersen, Valkenburg, Geulhem en andere. De tocht is slechts 30 km lang maar is gewoon erg leuk om te fietsen. Er was weinig opkomst, slechts 4 fanatieke fietsers?! Roger heeft de bike kapot, Manfred ging een rondje achter in de tuin, broertje Thomas lag voor apegapen in bed vanwege een tocht op de zaterdag en Berry……………….. Tja, vul zelf maar in. Het weer was zeer wisselvallig. Elk moment leek het te gaan regenen maar dat is ons bespaard gebleven. Pas toen we bij de auto terug waren, begon het pas, dat is pas timing! Matthy had ook droog weer voorspeld en daar heeft hij zich aan gehouden. Geen gedoe gehad onderweg, sommige stukken, zeker bij Valkenburg en Geulhem waar vanwege de modder ondoenlijk om naar boven te fietsen. Maar het blijft een superomgeving! Daarna nog een biertje bij Twan en voor de variatie eens lekker op tijd thuis!!!! Manne tot de volgende week, toch!?!

Groet Rick


 

 10-4-2012 Rondje

Echt Deze zondag stond een tocht op de kalender in onze eigen omgeving. Het weer zat niet echt mee en dat was ook aan de opkomst te zien, zes leden hadden de moet bij elkaar geraapt om toch te gaan. Gelukkig bleef het onderweg droog maar het bos was toch al behoorlijk nat en bleven ook de fietsen en de kleren niet echt schoon maar dat weet je natuurlijk als mountainbiker. Alles verliep eigenlijk probleemloos op dat we ons met zes man nog kwijt raakten, hoe is het mogelijk. Verder valt er niets te melden en is het verslag daarom ook erg kort.

Groet Berry


 

1-4-2012 Vessem

Op uitnodig van atb Vessem via ons gastenboek hebben wij afgelopen zondag de tocht bezocht. De afstand naar Vessem was voor ons altijd de reden geweest dat wij de tocht niet bezochten maar dat viel achteraf aardig mee. Op een zondagmorgen ben je na drie kwartier rijden op de plek van bestemming. Daar was de organisatie druk bezig alle auto’s een parkeerplek te regelen zodat alles vlot verliep. Bij het inschrijven was het even schrikken want er stond een lange rij tot buiten de kantine van Lille. Gelukkig leek het erger dan het was en waren we snel op pad met zes leden. Op hoogtemeters moet je net tellen in Vessem maar de start begon met een flinke heuvel waar enkele deelnemers al moeite hadden deze te bedwingen. De route was prachtig uitgezet en voerde ons door een schitterende omgeving met heel veel kleine bospaden en dan weer stukken waar het op en af ging. Dat op en af blijft lastig om te fietsen omdat er geen goed ritme in komt, je gaat of te hard of weer te zacht. Na 25 km was de rustplaats opgesteld en werden wij weer van veel lekkers voorzien zodat wij de volgende 23 km konden gaan pakken. Onze twee snelle mannen Roger en Manfred wisten de trappers weer aardig rond te trappen waardoor de groep zich moest gaan splitsen. Eugene die nog niet zijn oude conditiepijl had gehaald kreeg veel last van zijn benen en had het echt zwaar. Alle mannen hadden de volgende 23 km gereden en daar was de volgende rustplaats, op deze plaats was het iets anders dan normaal, geen sportdrank, geen eten maar gewoon een Vessems biertje. Nou dat wil je als sportman zeker niet missen maar juist Eugene en Berry gebeurde het, een afslag gemist en geen biertje. Nou Eugene was blij dat ik ben hem was gebleven en zorgde ervoor dat ik aan de finish een biertje kreeg die wij na 50 km hadden bereikt. Een hele leuke en goed verzorgde tocht die wij het volgend jaar zeker weer op de kalender zullen zetten.

Gr Berry

 


VTT Tocht van 25-3-2012 Eupen

 

Beste allemaal, afgelopen zondag zijn Glenn en ik in Eupen geweest. Het was erg vroeg vertrekken met de omgang van de klok. We zijn om 7:00 nieuwe tijd bij elkaar gekomen in Urmond bij het Vd Valk Hotel. Na het inschrijven zijn we vertrokken en hebben we voor de 45 Km gekozen. Het weer was super. Lekker kunnen starten in de korte broek. Na 500 meter had Glenn wat problemen met het schakelen. Dit was natuurlijk bij de eerste beklimming. Na wat onderzoek was het euvel snel gevonden en opgelost. Na de beklimming zijn we het bos in gegaan met een super uitgezette tocht. De verschillende afstanden waren mooi geschijden zodat de snelle en minder snelle rijders elkaar niet in de weg zaten. Super mooi uitzicht bij de Eupener StauSee en om de 15 Km een stopplek met drinken en eten. Alles zeer goed verzorgd en zeker een rit die weer op de agenda komt. Na binnenkomst hadden we net 700 Hm en 46 Km gefietst.

Gr Jeroen


 

25-3-2012 Valkenswaard

 

Vandaag een lekkere vlakke tocht door de brandweer georganiseerd van Valkenswaard. Genoeg leden aan de start al miste wij onze twee snelle jongens Ruud en Stephan die weer aan het wielrennen zijn geslagen. Met een klein half uur rijden stonden we aan de start en kon het gaan beginnen. Het weer in Valkenswaard was een stuk minder goed dan in ons eigen zuiden maar later toch herstelde. De route was over een klein stukje asfalt richting bos en daar eenmaal aangekomen was het zeker de moeite waard om deel te nemen. Leuke singeltracks met snelle rechte paden. Op precies 20 km was de verzorgen die aan ieders behoefte voldeed, soep, drankje en lekker wat te eten. Na de rust gingen we richting finish waar de groep zich splitste omdat enkele het tempo een beetje hoger brachten. Vakantieganger Eugene moest zicht wat laten zakken en Jean had na zijn sabbatical periode ook niet meer de conditie van voorheen. De rit verliep eigenlijk vlekkeloos zonder enig op ent houd door pannen aan de bikes. Kortom weer een leuke zondagmorgen die werd afgesloten bij de Mispadenhof.

Groet Berry


 

11-3-2012 Windraak

 

De tocht in Windraak is een vast uitgezette route en dus via de bekende atb bordjes te volgen. Aan ons vast vertrekpunt was het een drukte van je Welse, vele leden hadden er zin en ons VTT team had zich ook bij ons aangesloten. Voor de meeste van ons was Windraak een geheel nieuwe toch ook al kwamen we op bekende stukken de tocht is gewoon super te noemen. Het is gewoon een tocht met alles erin wat je als mountainbiker zoekt, vele hoogte meters en snelle afdalingen. Voor vele van ons was het eigenlijk ook weer de eerste tocht na een lange koude periode dus de conditie was niet echt sterk te noemen. Ook konden wij een gastrijden verwelkomen, Mattie die het trouwens bijzonder goed heeft gedaan. Toch verliep niet alles vlekkeloos kleine valpartijen en ook een iets zwaardere was het resultaat, Roger was dit keer het slachtoffer en kwam in een snelle afdaling niet meer stil en maakte een flinke klapper die eindigde op zijn hoofd. Dit was even schrikken en bijkomen van de vervelende ervaring maar Roger was een flinke vent en wist zijn fiets weer met enkele handige bewegingen en met behulp van wat gereedschap weer aan het rollen te krijgen. Helaas had hij wel nog last van zijn ribben maar ook daar kon hij toch de rit mee uitrijden. Thomas had het meeste last overgehouden van de winterstop en moest flink afzien de laatste kilometers maar ook hij kwam netjes aan het einde.
Mooie tocht die we zeker nogmaals in de agenda opnemen.

Groet Berry


 

Gulpen 4-3-2012 

 

Eindelijk, eindelijk, het weer liet het toe om lekker buiten te biken na de strenge winterslaap! En dat konden we goed gebruiken na de feestdagen en de carnaval of ski vakantie! (Te)veel drank en eten was het gevolg van ons “uitstekend strak” lichaam en onze geweldige conditie! Mooi niet dus! Niets beter om dan te starten in Gulpen! Gelijk bij de start een flinke klim voor onze kiezen, daar wordt je wel wakker van. Een zeer gave route dit keer, heel veel bergen met genoeg hoogtemeters. We kozen voor de 30km wat in 1e instantie weinig lijkt. Echter de bergen hebben alles gecompenseerd. Daarnaast was het super weer. Lekker zacht, geen regen, wat wil je nog meer. De route lag er goed bij. We hebben ons 1 keer verfietst, dit was wel een vervelende want pas na een 2 kilometer klim kwamen we er pas achter dat we van de route afweken. Verder super bergen, Gulpen, Vijlen, alles zat erin! Een zeer vervelende afdaling met veel modder. Dit zorgde voor een valpartij van jawel hoor, de schrijver zelf! Al met al een mooie gevarieerde tocht en zeker de moeite waard om zo nog eens te fietsen!

Manne, tot de volgende week! Ricks


29-01-2012 – Budel

Na drie weken van rust door de slechte weersomstandigheden stond Budel op de kalender. Budel is een tocht die meerdere keren in het jaar wordt gehouden en altijd leuk is om te rijden. Om half negen stonden acht van onze leden aan de vertrekplaats in Maasbracht. Enkele vasten waren er niet bij door een korte skivakantie of beursverplichtingen. Op de parkeerplaats was het nog niet heel erg druk maar wij waren ook redelijk vroeg en later bleek in de kantine dat er genoeg mensen mee gingen rijden. Het inschrijven verliep soepel en al snel zaten wij op de fietsen om te gaan rijden. De track lag er super bij en op enkele plaatsen was nog een beetje modder maar die was niet echt hinderlijk. Net over de helft was de rustplaats en werden wij om half elf al voorzien van een kopje erwtensoep. De temperatuur was inmiddels meer naar beneden gegaan en dan is een soepje altijd welkom. Rick vroeg al snel om verder te gaan want hij kreeg het koud van het stilstaan en daar had hij wel gelijk in. Eenmaal weer op de fiets waren het Ruud, Tim, Rick en Berry die het tempo opvoerde en voor het eerst in het carrière een gat wisten te trekken tussen Roger en Manfred, wat ons een goed gevoel gaf hahahahah, boys het komt wel weer goed. Terug in de kantine moesten wij nog even wachten op onze vriend Stephan wachten die voor de 53 km tocht had gekozen en deze ook met iets meer tijd als ons wist te rijden, super Stephan ( je lijkt wel een machine ) Al met al was het zeker de moeite waard om weer door de bossen van Brabant te fietsen.

Gr Berry


15-01-2012 - Waalre


Op zaterdag kreeg ik een mailtje van Berry waarin hij aangaf dat er nogal wat afmeldingen zijn voor de zondag morgen.
Toen ik het lijstje zag stond daar bijna de hele vaste kern op. Toen had ik al het gevoel dat er niet veel opkomst zou zijn.
En wat blijkt: 3 man sterk stonden we bij het mispadenhof. De gebroeders van Kessel en ik. 
Maar niet getreurd, vol goeie moed zijn we naar Waalre gereden om daar de tocht van 55km te rijden.
Ik wil niet veel zeggen jongens, maar ..... het was een super mooie en snelle tocht! Goed weer en een goed rijdbare, en een voor mij
ook wel eens prettige, niet al te technische, route.
Aan de start kwamen we Eric S. en Frank T. tegen van de fietsclub in Echt. Omdat zij ook maar met zijn tweeen waren, vertrokken we samen.
Zoals ik al zei, was het een supersnel parcours en dat vonden de gebroeders Kessel natuurlijk Kaasje. Ik had me voorgenomen om zo lang mogelijk
in het wiel te blijven. De tocht reed al vrij snel de Leenderheide op, waar de hele tocht zich zou afspelen.
Na 27km kwam de "soeppost", we waren allemaal nog bij elkaar. Wat daar goed opviel was het aantal grote groepen van soms wel 15 tot 20 man en vrouw.
Toch heel anders dan ons karige aantal.
Toen we verder reden kwamen we op één van de leukste stukken van de route: Achter het Golden Tulip Hotel kwamen we uit op een soort Buckelpiste.
Hoe sneller je reed hoe leuker het werd. Na dit stuk begon echter wel een scheiding in ons groepje op te treden. De gebroeders reden samen met Eric voorop.
Ik begon de tol te betalen, en reed al wat achteraan met Frank. Omdat het laatste stuk van de tocht toch wel wat drassiger werd, begonnen mijn beentjes langzaam
vol te lopen. Uiteindelijk heb ik ook Frank laten gaan en ben ik de laatste 8 kilometer mijn eigen tempo gaan rijden.
Uiteindelijk was ik toch nog met een gemiddelde van 20,7 als laatste bij de finish. Daar stonden Stefan en GeertJan mij natuurlijk op te wachten.
Wat ik me heb laten vertellen is dat GeertJan ook zijn eigen rit is gaan rijden, omdat hij het tempo van Stefan en Eric ook aan de hoge kant vond.
Uiteindelijk is Stefan als eerste aangekomen met een gemiddelde van 22,6. (Met 35 door een bos rijden kan best heren!).
Omdat Frank een Garmin bij zich had, heb ik ook nog even gekeken wat de hoogtemeters waren: 104. Zoals verwacht redelijk vlak.
 
Voor het volgend jaar zeker een aanrader. En dan hoop ik met iets meer mensen.
 
Groet
Ruud


8-1-2012  Vlodrop

Vlodrop De eerste georganiseerde ATB toertocht waar het Adventure Team Brach aan de start stond was Vlodrop. Enkele van onze trouwe leden hadden verstek laten gaan omdat de weersomstandigheden niet erg rooskleurig waren geweest de afgelopen dagen. Bakken met water waren uit de hemel gevallen en dat was in het bos terug te zien. Maar goed met veel moed werd nog ingeschreven en in de kantine van de sporthal in Vlodrop om vervolgens met 9 leden te gaan rijden. Het eerste stuk van deze tocht gaat altijd over asfalt en daar merkte Berry dat zijn achterband erg zacht was, gelukkig niet lek maar slecht onderhoud, Jeroen stak de helpende hand en met een handige drukpatroon was de band in een zucht hard genoeg voor de rest van de tocht. Eenmaal op het eerste onverharde pad werd al duidelijk hoe slecht de paden waren, modder, modder en nog eens modder. Het was voor sommige al snel duidelijk dat het een slijtageslag ging worden voor fiets en rijden. Op een van de paden lag er zoveel water dat je er niet omheen kon maar er doorheen moest en dat werd voor Eugene al bijna zijn eerste val over de kop in het nieuwe jaar, zijn voorwiel verdween in het water en kwam vast, met veel kunst en vliegwerk wist Eugene de val op te vangen en hield er alleen een natte voet aan over, gelukkig. Na 13 km besloten er al mensen dat het niet meer dan 30 km ging worden vandaag. De meeste sloten zich erbij aan en twee mannen gingen voor de 45 km. Tijdens het laatste stuk van de tocht werd de groep nogmaals in tweeën verdeeld. Eenmaal terug in vlodrop was het aan de afspuitplaats zo druk dat sommigen dit maar hebben overgeslagen.

Groet Berry                                                            


Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

footer 1

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com