Adventure Team Brach  - ATB Club

Tochten 2013


01 december Stramproy, 

Vandaag gingen we met zijn vieren op pad naar Stramproy voor een leuk tochtje in de bossen rondom Rooj. Bij de mispadenhof aangekomen stond de fiets van Ruud al op zijn kop en het achterwiel lag er al naast. Problemen met de achterrem. Met wat hulp van Berry en Stephan was het euvel gelukkig snel opgelost. Met tien minuten vertraging konden we eindelijk op weg. Manfred stond al te wachten op de snelweg en belde al waar we bleven. Uiteindelijk stonden we met zijn vijven aan de start waar we snel op pad gingen. Een mooi parcours lag voor ons met de nodige single tracks en beklimmingen. Een leuk extraatje was de route over de oude storplaats. Hier waren enkele venijnige klimmetjes die door het weer van de afgelopen weken met wat glij en glibber werk beklommen konden worden. Vandaag stonden ook de dames van Jetzt geht’s loss ons weer eens op te wachten. Ze hadden de dekens al klaar liggen. Aangezien het echter de wat oudere dames van deze vereniging waren hebben we dit keer bedankt voor de eer. Na de pauzeplaats waar we dit keer voor de verandering eens gezamenlijk aankwamen werd er toch nog even flink gas gegeven zodat we gedeeld in twee groepen bij de finish aankwamen. Helaas hadden ze zich enkele kilometers vergist en zo hadden we uiteindelijk 40 kilometers in de benen door de Roojse bossen. Mannen leuke tocht met een niet al te moeilijk parcours maar zeker de moeite waard.

 

Grtz Matthy


 

23-11-2013 Maasmechelen,

Voor het eerst in de geschiedenis van het Adventure team stond er ook een tocht op de zaterdag opgenomen in de agenda. Niet dat dit een gewoonte zou moeten worden maar omdat Maasmechelen een gebied is waar schijnbaar nooit een tocht op zondag gereden wordt en wij dit stukje aarde ook wel eens wilden leren kennen. Deze uitdaging gingen vier leden aan en zo kwamen we om negen uur in Mechelen aan waar het een drukte van jewelste was maar het inschrijven toch vlot verliep. De route begon lekker soepel over de weg en ging over van een kleine weggetjes naar leuke single tracks naar steeds zwaardere grond. Eugene en Berry hadden al het gevoel of het alleen maar bergop ging of minstens vals plat was, Rick en Thomans hadden een andere gedachte maar dat zijn ook echte bikers. Na 16 km kwamen wij terecht op een welverdiende pauze plaats of zoals ze in België zeggen de bevoorrading en die was weer echt van alles voorzien, soep, koek, drinken ja noem maar op het was er wel en zelfs de fles Jager-meister stond onder handbereik waar wij natuurlijk vanaf bleven als echte sporters. Na van alles iets genuttigd te hebben sprongen wij weer op onze bikes en moesten wij een keuze gaan maken, makkelijk of moeilijk en als je dan net nieuw krachtvoer heb gehad neem je de beslissing, MOEILIJK. Deze keuze hadden wij beter niet gemaakt maar eenmaal onderweg is er geen weg meer terug en moesten wij door het mulle zand bergop en trappen tot het zwart voor je ogen kwam, hahah. Na enkele kilometers mochten wij nogmaals de keuze maken makkelijk of moeilijk en ja, je raad het al deze keer namen Eugene en Berry de makkelijke weg en onze andere twee maatje de moeilijke weg. Ik kan dan ook niet berichten hoe moeilijk het was maar onze keuze makkelijk kwam mij in ieder geval goed uit. Het werden nog zware kilometers tot wij bij onze tweede bevoorradingsplaats arriveerde en daar nog maar snel iets te drinken en eten nuttigde. Opnieuw op de fiets om de laatste vijf kilometer af te gaan leggen. Eenmaal terug aan de start hadden wij een prachtige tocht achter de rug die voor mijn gevoel toch wel zwaar was geweest maar zeker de moeite waard.

 

Groet Berry


 

10-11-2013 ATB tocht Reuver

Na de voorbereiding van de afgelopen weken voor onze succesvol verlopen toertocht op 3 november vandaag weer eens een tochtje die jaarlijks op de kalender staat. De telefoons stonden weer roodgloeiend hedenmorgen over wel of niet gaan. Het bleek in ieder deel van Limburg ander weer. Op de ene plaats kwam het met bakken naar beneden en op de andere plaats was het weer droog. Vanuit Heel kwam al vroeg de eerste afmelding. Waarna enkele andere bikers ook besloten om in hun warm nestje te blijven. Uiteindelijk ging ik op weg naar Reuver in afwachting van de rest op de parkeerplaats bij de tunnel van de A73 kwam nog even een appje voorbij. We gaan ook niet, fijn dacht ik wat nu. Was weer een van die fijne grapjes van één van onze leden. Uiteindelijk in Reuver aangekomen stonden Jeroen en Glenn al te wachten op ons. Het leek vandaag geen makkelijke te worden aangezien de regen van afgelopen week het terrein behoorlijk drassig had gemaakt. Gedurende de tocht waren regengoden ons slecht gezind, hierdoor werd het er niet beter op. Zonder verder noemenswaardige gebeurtenissen werd er op de pauzeplaats besloten om de 45 km toch maar af te korten tot de zo snel mogelijk terug naar huis route. Hopelijk wordt het komende week weer wat droger waardoor we in Vlodrop weer een betere opkomst kunnen verwachten.

Grtz Matthy


 

Hallo Clubgenoten,

Afgelopen zondag ben ik naar Heimbach gegaan. Helemaal alleen. Glenn zat in Belgie met de familie lekker bij te komen en John kreeg ik niet te pakken. We waren 22-9 ook in Heimbach geweest. Hier heb ik trouwens nog een mooie foto van voor de sponsors. Ik denk dat ik deze de komende weken ergens krijg. Zal deze dan even online zetten. Is volgens mij wel een hele goeie foto kijkende wat hij kost. ( F..ck Flitspaal ) We hebben die dag enkele locals getroffen. Na een kort gesprek waren zij er gelijk voor te porren om ons enkele mooie routes te laten zien. We zijn die dag dan ook geheel met hun onderweg geweest. Super dag. Ik had dus zoiets van dat wil ik nog een keer. Contact gezocht met de jongens en afgesproken met hun. Zondag morgen om 7 uur de auto in en op weg naar Heimbach. Toen ik daar aankwam gauw de spullen bij elkaar geraapt en de fiets op, op weg naar de afgesproken plaats. Daar aangekomen 2 minuten gewacht en daar kwamen ze aan. Marcus en vrienden en een Dame. Even kennis gemaakt en op de fiets de eerste berg omhoog. Boven aangekomen werden de zadels even naar beneden gezet en daar gingen we. Gewoon knallen over super trails. Alles wat ik al tijden heb gezocht kreeg ik te zien. Jongens volgend jaar word het weekendje Heimbach wat mooier kwa trails. Het rondje dat ze elke week rijden is een kleine 50 km met de mooiste uitzichten. Hier heb je alleen geen tijd voor. Veel te veel voor je kijken en zien dat je op de trail blijft. Dit kunnen jullie in de 2 nieuwste filmpjes van mij ook goed zien. Als het weer de komende weken zo blijft ga ik in elk geval daar nog enkele malen spelen.

Groeten Jeroen.


Leudal 14-7-2013

Vandaag was een heerlijke zondagochtend met een goede temperatuur en een zonnetje. Omdat het vakantie was waren wij met 4 man sterk. Thomas, Eugene, Rick “the navigator” en ik. Vandaag 3 man in de nieuwe fietskleding!!! Alle sponsoren hartelijk dank voor het mogelijk maken van dit prachtige tenue! Tevens complimenten voor de werkgroep die hier hun hele ziel en zaligheid in hebben gegooid. Maar nu verder… Het eerste stuk vanaf het Mispadenhof verloopt over de weg naar Wessem, Panheel en Heel. Bij Heel stuurden wij linksaf richting Boschmolenplas waar ik al na 400 meter een schuiver maak met mijn nieuwe kleding. Verdorie! Gelukkig op het gras terecht gekomen en geen schade. Daarna verder de route op. Het navigeren van Rick ging al een stuk beter de eerste 6 km. Niet 1 keer verreden... Daarna verliep de route voorspoedig. Na zo’n 35 km hielden wij een pauze op een leuk terrasje. Lekkere cappuccino en vlaai. Nog een kleine 25 km te gaan. Naast de snelweg naar Roermond toe doken wij weer het bos in. Hier een leuke track met wat kleine klimmetjes en afdalinkjes. Alleen veel losse zand en dennenappels op het pad. Bij één van de afdalingen ging Thomas redelijk hard onderuit. Alleen kon hij zich goed opvangen middels een mooie koprol en kwam hij deze val redelijk ongeschonden door. Bij de Lange Vlieter werden nog even de trapjes naar boven bedwongen. Rick liet hier zijn fietstechniek zien en kwam als enige helemaal boven zonder een voetje aan de grond te zetten. Daarna nog een klimmetje en werd er snel door gefietst naar het terras van het Mispadenhof. Hier nog een lekker biertje genuttigd en weer naar huis toe.

Grtz, Vinkehh


 

22-06-2013 Meerssen

Vanmorgen stond Gulpen op het programma. Omdat onze vaste navigator al langere tijd ziek is en zijn vervanger onder de kar was gekomen hadden we vanmorgen geen navigatie ter beschikking. Dan maar een vaste route. Bij de mispadenhof kwam Tim T na langere tijd ook weer eens om een tochtje te biken. In overleg kwamen we er niet uit en het maakte niet uit waar we naartoe zouden gaan. Nou Patrick en Matthy besloten om naar Meerssen te gaan en Manfred en Glenn naar Gulpen. Aangekomen op De Raar bleek de parkeerplaats bij cafeetje Ghijsen niet meer te bestaan. We zijn toch niet in Gulpen kwam bij Manfred en Glenn uit de auto. Nee In Meerssen was het antwoord. Oké dan maar hier de Meerssen route nemen. Hopelijk blijft het droog. Na enkele kilometers ging het de verkeerde kant op en gleed Matthy weg en lag op de grond. Gelukkig krijgen we binnenkort een heel mooi nieuw tenue van Adventure Team Brach. Hierna maar weer terug de route op en nu lekker richting Valkenburg. Daar aangekomen kwamen we er achter dat er toch meer regen gevallen was dan verwacht en dat het weer eens een lekker helletochtje zou worden. Lekker ploeteren in de modder de bergjes op en af. Achter de “Nachtegaal” in Meerssen weer omhoog het bos in, maar helaas lopend omhoog. Nobby Nic biedt hier geen soelaas, veel te veel modder en slib. Boven aangekomen ff kort pauzeren en weer verder. Hier komen we de bekende galloway runderen weer tegen maar deze lagen lekker in het gras en stonden niet midden op de weg. Via Meerssen en de Kruisberg lekker naar het einde van de tocht gereden. Ondanks alle modder toch altijd weer een mooie uitdagende route zonder regen. Tim kon ondanks zijn lange afwezigheid goed aanpikken. Nou volgende week hebben we al de eerste vakantiegangers. Mannen prettige vakantie voor jullie en je gezin en de rest zien we volgende week in Wolder (zaterdag), Vlodrop of Thimister.

Grtz Matthy E


 

Swalmen, 2-6-2013

Vandaag waren wij met 5 man sterk aan de start. Matthy, Manfred, Thomas, Rick en Ik. Omdat Berry er niet bij kon zijn wegens ziekte moest Rick het vandaag maar doen. Navigeren met de Garmin! Op de parkeerplaats begon Rick al gelijk goed. Lichte onzekerheid over zijn “navigatievaardigheden” druppelde naar boven… Wij spraken hem met zijn allen moed in en uiteindelijk konden wij dan vertrekken. Bij de 2e bocht ging het al mis. Mathhy reed, zoals altijd, voorop en had niet in de gaten dat wij rechts af moesten. De 1e les gelijk geleerd. Rick voorop! De eerste 5-6 km was even wennen voor Rick, het was natuurlijk niet Berry die voorop reed die al een berg ervaring heeft met de GPS navigatie. Ook de route die op de Garmin stond stuurde ons in het begin over paadjes die nu toch wel behoorlijk dicht gegroeid waren. Maar naarmate de tocht vorderde, des te behendiger Rick werd. Manfred bleef regelmatig wat verder achterop hangen. Dan hoefde hij niet zo ver terug te fietsen als wij ons (weer) verreden hadden.  De route stuurde ons na zo’n 30 km richting manege “Venhof”. Hier een lekkere cappuccino gedronken. Sommige namen er ook nog een lekker stuk Limburgse vlaai bij. Alleen kon deze niet tippen aan het appelgebak die wij pas geleden in Vijlen hebben gegeten. Na een klein half uurtje weer de bike opgestapt om de laatste 20 km te gaan rijden. Onderweg verder gelukkig geen tegenslagen gehad. Niemand gevallen en geen materiaalpech. De ATB tocht van Swalmen is toch altijd een leuke vermoeiende tocht met leuke beklimmingen en singletracks. Na een dikke 50 km kwamen wij uiteindelijk 13.00u terug op de parkeerplaats. Rick heeft toch wel bewezen dat hij wel met een GPS kan rijden. Rick bedankt! Verder veel sterkte en beterschap voor Berry. Hopelijk kan hij zich weer snel aansluiten bij de groep. 

Grtz, Vinkehhh


 

Windraak 19-05-2013.

Vandaag stond het rondje windraak op de agenda. Na een korte App-sessie stonden er vandaag zes personen aan de Mispadenhof waaronder gastrijder Harm. Eenmaal op pad op de route sloeg na 5 km het noodlot al toe. De pechduivel houdt de laatste tijd flink huis in de vereniging. Na gebroken frames, vastgelopen voorvorken en lekke banden was vandaag Berry aan de beurt. Hij had geen aandrijving meer. Na wat inspectiewerk bleek al snel dat de body stuk was. Hierdoor werd maar besloten door Berry en Rick om terug te lopen naar de start. Hierdoor gingen we verder met een viertal en de vaart zat er meteen weer goed in. Na 15 km was de windraak aan de beurt. In eerste instantie leek hij wel te bedwingen vandaag. Helaas was bovenaan het pad zo glad dat we met zijn allen even ridder te voet werden. Op onze vaste rustplaats bovenaan de windraak werd even lekker genoten van het uitzicht en hierna weer op pad. Door de pech van Berry hadden we vandaag dus geen beschikking over onze vaste navigator waardoor we op een gegeven moment volledig de weg kwijt waren. Er stond nog wel een wegwijspaaltje in een wei maar deze was ergens afgebroken. En ja waar heeft die dan gestaan? Na wat ronddolen en vragen kwamen we uiteindelijk weer op de juiste route terecht waarna de laatste 10 km zonder problemen onder de wielen verdwenen. Nou mannen weer een leuke tocht gehad vandaag en tot volgende week.

 

P.S. Hopelijk hebben de mannen na de reparatie van de body bij Berry nog een fijn tochtje montfort gehad. Maar zo te zien op de App is dit wel gelukt met onderweg een richtig glaas bokke.

Grtz. Matthy


 

Vijlen 11-5-2013

Deze keer stond Vijlen op de agenda. Bij hoge uitzondering hadden wij voor deze keer eens op de zaterdagmiddag gereden in verband met Moederdag. Alle mama’s blij denk ik! In de ochtend werd de buienradar nauwlettend in de gaten gehouden en vanaf 11 uur begonnen de eerste app berichten al binnen te komen. De voorspellingen zagen er redelijk uit maar of we het droog zouden houden was nog maar de vraag. Uiteindelijk waren wij met zijn 8-en. Eugène, Rick, Berry, Thomas, Manfred, Jeroen, Matthy en ik. Om 13.00u vertrokken wij vanaf het Mispadenhof naar Vijlen, “het hijgende Hert”. Zodra wij aankwamen in Vijlen en de fietsen van de dragers af hadden gehaald begon het te regenen. Hierdoor lieten wij ons niet uit veld slaan en de regenjasjes werden aangetrokken. We begonnen met een afdaling en werden gelijk getrakteerd op een nat en modderig pad. De modder vloog ons om de oren en wij zagen er al snel uit als een stel mijnwerkers. Bij de eerste beklimming nam Matthy het voortouw. Hij klom als gedreven bergbeklimmer omhoog. Alleen boven bleek dat zijn versnelling niet lekker liep en is het uiteindelijk na wat af te stellen, gelukt om het kleinste en middelste tandwiel te gebruiken. De belangrijkste voor deze klimtocht. Na een dik half uur begon langzaam het zonnetje weer te schijnen en hebben wij lekker genoten van een schitterende tocht. Leuke technische beklimmingen en afdalingen werden getrotseerd. Na 20 kilometer werd er eventjes gepauzeerd op wel slechtste plaatsje op de route. Midden op een weg, in de schaduw, vol in de wind… Heerlijk! Hier werd even gedronken, gegeten en een paar foto’s geschoten. Na ongeveer 10 minuten zijn we weer verder gegaan. Met nog een 4 kilometer te gaan reed Manfred lek. Band werd opgepompt met de hoop dat deze het zou redden tot het einde. Helaas bleek al snel dat het gaatje groter was dan gehoopt en was de band weer leeg. Omdat Manfred geen reserve binnenband bij zich had stelde Rick zijn binnenband ter beschikking voor het luttele bedrag van €21,50. Manfred was hier dolgelukkig mee. Goede deal Rick! Ook de taakverdeling was hier prima, Thomas en Matthy leverde de pomp, Manfred de handelingen aan zijn fiets, Rick zijn binnenband, ik hield de bike vast van Thomas en Matthy en de rest gaf aanwijzingen of kon even lekker bijkomen. Daarna werd de laatste klim naar boven gemaakt naar “het hijgende Hert”. Rick, Manfred, Matthy en ik reden voorop en konden op een gegeven moment het juiste pad niet meer vinden. Bij een huis werd het pad rechtsaf genomen, want dit “huis” kon niet “het hijgende Hert” zijn… Na wat dolen door het bos kwamen wij weer terug bij het “huis” en bleek dit toch echt wel de eindlocatie te zijn. Op het terras hebben wij nog genoten van een cola en een flink stuk appeltaart met slagroom. Heeeerlijk! Alleen zo groot dat Thomas en ik hem niet eens op kregen… Eugène was wel heel lief voor zijn vrouwtje en nam ook voor haar een lekker stuk appeltaart mee. Moest je nog wat goed maken Eugène? Na ons op de parkeerplaats te hebben omgekleed werd de terugreis ingezet en konden wij thuis gelijk aan tafel aansluiten om te eten.

Grtz, Vinkehhh


 

Gulpen 21-04-2013.

Eindelijk, Eindelijk na veel vlakke tochtjes de laatste tijd stond vandaag de toertocht in Gulpen op het programma. Met diverse mannen die nog de laatste naweeën van de griep hadden en de eerste communiefeestjes in het land was de opkomst vandaag niet erg groot. Met zijn drieën gingen we op weg richting het Limburgse heuvelland. Vorige week ging het links en rechts met veel bochten werk en deze week heuveltje op en heuveltje af. Meteen na de start was al de eerste splitsing van 30-50 en 70-100 km waar Jeroen besloot om voor de 70km te gaan. Manfred en Matthy stonden gelijk voor de eerste helling die na amper 500 mtr rijden beklommen moet worden. Na een lange winterperiode heerlijk om hier weer tegen op te gaan. Uiteindelijk hebben we gekozen om de30 km te fietsen vandaag. Zo hebben we met zijn tweeën diverse leuke hellingen en afdalingen gehad. Het parcours lag er geweldig bij waardoor we zonder verdere problemen een mooie tocht hebben gereden. Hopelijk heeft Jeroen zich ook goed geamuseerd in en rondom Gulpen.

Grtz Matthy


 

14-04-2013 Meterik – Horst

Vandaag op het programma de opening van de vaste ATB route in Meterik. De afstand van deze toertocht is 32 km en vooraf dachten wij een lekker makkelijke tocht te kunnen gaan biken. Lekker vroeg thuis en dan op tijd naar de voorjaarsmarkt… Maar niets was minder waar. Vandaag waren Matthy, Manfred, Thomas en ik aanwezig. Rick en Berry waren helaas ziek thuis en baalde behoorlijk. Geen biken en geen terrasje op de voorjaarsmarkt. De rest bleef thuis met fietspech of andere belangrijke zaken. De tocht begon al gelijk goed. Veel draaien, remmen, hobbels, korte klimmetjes en afdalingen. En dit eigenlijk het grootste gedeelte van de tocht door. Er kwam geen einde aan. Hier en daar waren de klimmetjes te pittig door de zachte ondergrond en moesten de voetjes op de grond. Na zo’n 5 km kwamen wij er al achter dat het zeker geen makkie ging worden en al snel viel ons groepje uit elkaar. Daar waar wij afweken van de 18 km lange vaste route konden wij even naar lucht happen om wat bij te komen. Iedereen zijn eigen tempo leek hier achteraf ook de beste keus. Thomas flikte nog een leuk kunstje. “Patrick, rij jij maar door. Ik rij mijn eigen tempo”. Nog geen 20 minuten later reed hij gewoon voor mij. Thomas, verklaring aub… Bij de pauzeplaats kwamen wij weer even allemaal samen en praten wij over de route. Matthy gaf aan dat hij af en toe de grond gekust had. Het was ook wel een technische route. Matthy besloot om maar weer te vertrekken en ik en Manfred volgde snel. Manfred had vandaag toch echt de beste benen en liet ons al snel achter. Bij de finish was Thomas reeds gearriveerd. Hoe doet hij dat toch? Hij vond de route maar niks en wilde eigenlijk gewoon lekker door kunnen fietsen. Dat kun je dus wel vergeten op deze technische route. Al met een leuke dag en ook een uitdaging om eens een keer op zo’n parcours te rijden. Complimenten voor diegene die deze route heeft uitgezet.

Grtz, Patrick


 

Hallo Adventurebikers,

Afgelopen weekend Olne! Deze keer geen foutjes met navi maar heeft de levende wekker zich verslapen, tja die kinderen! Zo rond de klok van 9.30u zaten Jeroen en ik uiteindelijk op de fiets. Vol goede moet hadden wij ons ingeschreven voor de 65km en 1800 Hm. Het weer was perfect en de benen voelden goed. Schitterende paadjes, technische afdalingen en de ene na de andere heuvel doemde weer voor ons op. Maar wat is het mooi hier schitterende omgeving en dat op maar 55 km van Brach! ( 76 km haha )Waarschijnlijk ben ik iets te enthousiast geweest om mij in te schrijven op 65km want als je de week ervoor ziek ben geweest dan kan het gebeuren dat rond de 30km de energie uit mijn benen werd getrokken en moest ik op het tandvlees omhoog fietsen. Een gelletje en goed eten bij de weer alom goed verzorgde bevoorrading heeft er toch weer voor  gezorgd dat we uiteindelijk 55km hebben gefietst met ca.1250Hm. En als je dan weer terug bij de finisch komt en je ruikt de bbq dan ben je al snel dat leed weer vergeten.

Groets Jeroen en Glenn


 

Hallo Clubgenoten,

Afgelopen zondag stond Eupen op het programma. Ik had van Glenn begrepen dat het Whats App medium helaas te goed had gewerkt waardoor we er alleen voor stonden. Lekker om 6:00 opgestaan en om 7:00 de fietsen op de auto. De auto in en de Tom Tom starten om de startplaats in te geven. Schijnbaar had Glenn hier een klein foutje gemaakt. Wij lekker onderweg richting Aken. Hier begon het dan ook 10m over de grens van belgie lekker te sneeuwen. De snelweg was een zooitje. Ik zeg tegen Glenn dat hij even een foto moest maken van de sneeuw en het bord dat boven de snelweg hing. Op dat moment viel het ons alle 2 niet op dat hier Parijs al op aangegeven stond.??? Na een tijdje zij de tom tom dat we er waren.???? Het was echter niet Eupen. Nogmaals in de TomTom kijken. En wat blijkt, 65 km te ver. Dit stuk konden we dus weer terug. Typ foutje! Om 10:30 komen we dan eindelijk aan op de bestemming in Eupen en snel naar de inschrijving. We hebben voor de 35km gekozen ivm het late tijdstip dat we konden starten. Maar deze 35 km hadden het wel in zich. Super mooie trails in een winterlijk witte omgeving. De eispegels hingen metersdik aan de rotswanden. De paden waren mooi ingereden en de wind die ze hadden voorspeld was er niet waardoor de gevoelstemperattur aangenaam was. Tijdens het fietsen viel er gelukkig ook geen sneeuw. Om 13:20 kwamen we binnen na 2 uur en een kwartier te hebben gefietst en net geen 700Hm. op dat moment begon het ook weer goed te sneeuwen. Lekker naar binnen en een Jupiler en een echt broodje Hotdog met echt belgische zuurkool eten. En nu op naar het komende weekend en maar hopen dat het langzaam voorjaar gaat worden.

 

Gr Jeroen en Glenn.


 

 

 

 

Hallo Fietscolega´s, 

Afgelopen zondag stond dan eindelijk Gulpen op de planning. Zaterdag even op de site gekeken hoe laat we in maasbracht zouden vertrekken. 8:00 uur lekker op tijd. Hierna even met Glenn, Roger en John gebeld en afgesproken dat we ons om 8 uur in Maasbracht zouden zien. Met mij ging het goed na de week rust en ik wilde zeker weer fietsen. Zondag morgen om 7:15 stond John bij mij voor de deur en hebben we de fiets ingeladen. Onderweg naar maasbracht nog wat nagepraat over het ongeluk en wat er al geregeld was en niet. In maasbracht stonden we om 7:45 bij de Mispadenhof. Om 7:50 kwam ook Glenn aan. Rond 8:05 begonnen we ons af te vragen of er van de club verder niemand zou gaan???? Even Berry bellen. Geen gehoor. Dan maar even Roger bellen. Hij was er in middels achter gekomen dat de tocht afgelast was. Ja Ja Whats App!!. En nu? Weer in de auto´s gestapt en weer naar Birgelen. Hier op de fiets en een lekker rondje op de meinweg. We waren niet de enigste die onderweg waren. Volgens mij hadden veel clubs de meinweg als alternatief gekozen. Na 35km single trailen terug naar huis en douchen. Hopelijk volgende week weer ergens een leuke tocht.

Gr Jeroen.

Ja Jeroen ik weet het de moderne tijden zijn snel en Whats App is inderdaad een krachtig medium, hahaha Normaal laat ik tochten ook in de kalenders staan en zet er afgelast bij maar deze is verplaatst, Sorry


17-02-2013 – Opoeteren

Na weken van weinig actie was het vandaag weer eens zover dat er enkele leden de weg naar onze startlocatie wisten te vinden. De weersomstandig heden gooide al weken roet in de toertochten en afgelopen week was de carnaval weer de boosdoener en voor enkele de skivakantie. Om kwart over acht vertrokken we richting België met zes leden. Onderweg kwamen we al aardig wat mistbanken tegen en was de temperatuur er ook niet beter op geworden maar terug gaan was natuurlijk geen optie. Aan de start stonden heel wat bikers te wachten aan de inschrijving en hierdoor waren wij ook rond negen uur klaar met inschrijven en konden wij aan de tocht beginnen. Na enkele meters fietsen bleek wel dat het in België ook niet erg droog was geweest de afgelopen weken want de ondergrond was heel drassig. Gelukkig waren er op deze tocht vele afstanden te kiezen en konden wij nog besluiten welke afstand wij gingen rijden. Na een 13 km was het al tijd voor een versnapering en dat hadden ze in België weer heel goed voor elkaar, soep, drinken, wafels, koeken en fruit alles lag klaar. Omdat het toch erg vochtig buiten was met een lage temperatuur koelde we snel af en gingen we ook snel verder. Toen moest er besloten worden of wij 42 km of minder gingen nemen. De echte jonge mannen van ons, Matthy en Patrick gingen voor de 42 km en de rest koos voor de 32 km. Voor Berry had de week wintersport aardig wat littekenens in zijn conditie achtergelaten maar ook Ruud was aardig vermoeid door de tocht. Gelukkig had Stephan een zwaar lopende fiets door een vast zittende as en kon hij ons niet zomaar weg fietsen en was Rick nog helemaal fit na een paar uur fietsen en een week wintersport, top kerel. Hoop dat de twee andere het ook naar hun zin hebben gehad maar daar ga ik wel vanuit. Voor de afmelders, beterschap en misschien tot volgende week.

 

Gr Berry


 

20-1-2013 Local Snow Ride

Vandaag op de agenda een toertocht in België, Hasselt. Maar de weersvoorspellingen waren niet al te rooskleurig. Zaterdag werd de whatsapp groep behoorlijk bestookt met berichtjes. Wat gaan we doen. Er was uiteindelijk de keus uit drie opties, eigenlijk vier: Toertocht Hasselt, Tochtje VTT Voerstreek, ritje over de weg, spinnen of thuis blijven. Uiteindelijk kozen Berry en Rick voor de veilige en warme spinhaven. Manfred, Roger en ik hadden besloten toch de fiets op te stappen en een rondje montfort te doen. De rest bleef lekker warm thuis bij vrouw en kinderen. Tijdens het aankleden kwamen al de eerste sneeuwvlokken naar beneden. Toch hield dit ons niet tegen om toch even naar buiten te gaan. Op de weg naar het bos was het plaatselijk wel wat glad maar door voorzichtig te rijden ging dit prima. Eenmaal in het bos gaf Roger flink gas. In het bos was het goed te doen. Wel overal sneeuw maar genoeg grip om een lekker tempo erop te houden. Zelfs de “bergjes” werden met gemak genomen. Na zo’n 20 kilometer stapte Roger van zijn fiets. Hij wilde even pauze… maar al snel bleek waarom. Hij had een flesje jägermeister meegenomen. Deze konden we natuurlijk niet afwijzen en we hebben ons er lekker mee kunnen opwarmen. Daarna hebben we nog een rondje Rosendael gedaan. Hier ging alles goed totdat we even vanuit het bos de weg op reden. Hier maakte ik een kleine uitglijder en lag ik met de fiets op de grond. Roger en Manfred konden me nog ontwijken en konden gelukkig wel op de fiets blijven zitten. Gelukkig geen materiële en lichamelijke schade en zo konden we alweer direct door fietsen. Bij Roger thuis nog even geproost op zijn verjaardag. Vlaai, koffie, bier en ja, nog een kleine jägermeister erbij maakte de bike morgen weer helemaal compleet. Hopelijk volgende week betere omstandigheden… 

 

Grtz, Patrick


 

 

06-01-2013 Twee landen Tour Vlodrop,

 De eerste tocht van 2013 stond vandaag op de agenda. En laat dit meteen niet de minste tocht zijn. De twee landen Tour van Vlodrop staat ieder jaar garant voor het nodige spektakel. In december hadden de meeste mannen, door het slechte weer, de fiets alleen aangeraakt in de schuur of garage om deze aan de kant te zetten om de kerstversiering te voorschijn te halen. Gelukkig konden we vandaag weer eens Richtig biken ook al was er de afgelopen week wederom water uit de lucht gevallen. In grote getallen stonden we vanmorgen aan de start in Vlodrop. Na het inschrijven, wat even tijd in beslag nam, doordat er meer mensen de kerst- en nieuw kilo’s kwijt wilden, gingen we vol goede moed op pad. Het pacours lag er goed bij met hier en daar een beetje teveel modder en water. Maar we konden netjes bij elkaar blijven. Net voor de pauze plaats kwamen we dan bij de uitdaging van de meinweg. En iedere keer is het weer de vraag lukt het vandaag iemand om boven te komen. En jawel hoor, Patrick V was vandaag de man die de BCH bedwong. Er moet wel bijgezegd worden dat zijn vriendinnen van Jet’s gehts loss hem bovenop de berg stonden aan te moedigen waardoor hij het natuurlijk niet kon laten afweten. Zij hadden vandaag een vrije dag en waren speciaal voor Patrick door de modder naar de BCH gekomen. Na de pauzeplaats moest er nog 20 km afgelegd worden. Dit was echter in tegenstelling tot het eerste deel wel erg zwaar voor sommige van ons waardoor de groep uit elkaar viel in diverse kleine groepjes. Het lijkt wel of het in Duitsland veel harder heeft geregend als in Nederland waardoor de paden hier erg modderig en soms onbegaanbaar waren. Zonder kleerscheuren druppelde bij de finish iedereen binnen. Tussen de eerste en de laatste zat echter wel een tijdsverschil van een half uur. Al met al een mooie tocht om het nieuwe jaar te beginnen. Mannen hopelijk kunnen we dit jaar weer gezamenlijk vele kilometers maken. 

Gr. Matthy 

/p nbsp;p/p

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

footer 1

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com