Adventure Team Brach  - ATB Club

Het was al een twijfelachtige week of het deze zondagmorgen wel aantrekkelijk was om te gaan fietsen.
Er is veel regen en wind geweest afgelopen week en dan weet je dat het parcours, waar je ook fietst, een zooitje is.
Desalniettemin was het een hele mooie droge zondagochtend. Wel koud en uiteraard nat(toch nog geregend vannacht), maar uitstekend fietsweer!
Niet veel verrassingen deze keer, genoeg afmeldingen met als excuus: Kerstmis shoppen, te koud, verslapen, fiets wordt me te smerig………………………..
Tjonge jonge, we zijn toch geen mietjes!!!!
Dat heeft de vriendin van Eugene wel bewezen!
Terwijl onze stoere heren er helaas vanwege allerlei “zeer terechte grondige reden” helaas niet bij konden zijn, stapt juffrouw Natasja(ik hoop goed geschreven of met ch??), met ons mee op de fiets als enige dame in het gezelschap en gaf geen krimp toe.
Natasja, namens onze team van vanmorgen, diep respect en leuk dat je mee bent gegaan!
Van de partij: Rodeo Ruudje(hij weet zelf wel waarom), Steigerende Stefan, altijd rustige Berry, Volhoudende Natasja, Op Natasja lettende Eugene, oh ja en ikke. Thats It!

Eenmaal terug bij de Mispaden, hebben we onze prijs in ontvangst mogen nemen: Een heerlijke soep met stokbrood werd verzorgd door onze trouwe gastheer: Twanneke en niet te vergeten onze Daphne!
Twan, als jij altijd zo goed kookt, mag je bij me intrekken, alles wordt vergoed!
Zonder gekheid: Na zo’n koude smerige tocht is dit wel een heerlijke afsluiting, onze dank hiervoor!
Verder niets meer aan toe te voegen als alleen………. Fijne werkweek en prettige feestdagen..


Groet Ricky-V


Stramproy 04-12-2011

Ook vandaag was er weer een tocht vlak in de buurt van onze thuishaven Maasbracht en natuurlijk nemen wij daar dan ook deel aan. Stramproy stond op de kalender en zo vertrokken wij met zes bikers. Een beetje tegenvallende opkomst maar er waren enkele met technische problemen aan de bike.
Na het inschrijven sprongen wij op de bikes om de eerste pijlen te volgen en daar bleek al snel dat deze niet echt goed te zien waren en wij extra aandacht moesten geven op op de route te blijven. De track lag er eigenlijk nog heel goed bij ondanks de regen van de afgelopen dagen, hier en daar was er wel wat modder maar als echte atb er geef je daar natuurlijk niet veel om, sterker nog je geniet ervan. Eugene deelde had daar een andere gedachte over want zijn lefty werd vies en af en toe leek het wel of de handrem erop zat. Als een goed team trokken wij hem toch door de 50 km heen. Het duurde even voordat wij een hapje konden eten, na 30 km kwam dan tocht de rustplaats en ook die was weer perfect verzorgt, alles voor de inwendige mens was aanwezig. Even genieten van een soepje en een beetje kletsen met bekenden en op naar de laatste 20 km. De regen bleef steeds een beetje dreigen maar uiteindelijk kwam er geen drup en kwamen we weer droog thuis. Ook deze week geen problemen met de fietsen wat altijd prettig is. Gelukkig was de Mispadenhof weer geopend en konden we nog genieten van een drankje.

Groet Berry S


Neerpelt 27-11-2011

De drukke bezigheden met de nieuwe website maakt dat het verslag iets later is als normaal. Om de nieuwe site tijdig in de lucht te krijgen zijn er veel mensen van ATB in de weer elke dag maar zullen de verslagen straks nog mooier zijn. Goed de tocht van Susteren was plotseling afgelast en moest er worden uitgeweken naar Neerpelt. Dit is opzicht nooit een straf om aan een tocht in België deel te nemen omdat het altijd tot in de puntjes is verzorgt en zo ook deze keer ontbrak het aan niets. Druk bezocht was ook deze tocht want voor het weer hoefde niemand thuis te blijven. De track is voorzien van heelveel singeltracks en dat maakte de tocht wel erg leuk. Het tempo kon dan ook flink naar boven want er waren gewoonweg geen bergen die het ons lastig zouden gaan maken. De harde kern van ATB was weer aanwezig en enkele vasten moesten een keertje laten schieten wat ons bracht op acht bikers. Rick die de laatste weken het zonder zijn klokje moet doen dacht bij de pauze dat we pas tien kilometer haden gefietst maar niets was minder waar, wij hadden de twintig kilometer net gehad en konden gaan genieten van soep met heel erg veel balletjes en wafels, sinaasappels en een drankje en zelfs Berry wist een stukje chocolade koek de bemachtigen, heerlijk. Na de rust bleef het tempo hoger als normaal en had Thomas het toch iets zwaarder, de verhuizing was de kerel iets in de benen gaan zitten maar dat zal snel weer hestellen kerel. Niemand had problemen met de fiets al had Rick thuis een platte band, nee hé alweer Rick? Ja hij was het weer. Even een biertje pakken zat er helaas niet in want in de Mispadenhof was nog niemand wakker en stonden wij voor een dichte deur, Twan dat gaat je een rondje kosten.

Groet Berry S


Vlodrop 20-11-2011

Super, als het weer de hele winter zo blijft zet ik er morgen een handtekening onder, aan de start was het 0 graden maar de zon liet zich al lekker gelden en dan is het gewoon prachtig in de bossen van Limburg. De kantine van de sporthal in Vlodrop was behoorlijk vol met inschrijven en dat is zeker niet omdat de tocht een slechte naam heeft, heel veel bikers waren vroeg opgestaan om deel te nemen en zo vertrokken wij als team ook met een negental rijders. De startrichting was niet veranderd maar de rest van de toch was heel anders in elkaar gezet en zo leek het wel of wij een compleet nieuwe tocht reden. Alles verliep vlekkeloos tot vijftig meter voor de pauze, daar kwam Ricks met een platte band te staan. Nou die zullen wij dan wel eens even tjes wisselen maar het bleef zeker niet bij eventjes, een flink stukje metaal had de band doorboord en zelfs een gaatje in de buitenband gemaakt. Natuurlijk zijn wij ook hiervoor uitgerust en lag en snel een nieuwe binnenband op en moest er gepompt worden maar daar ging het deze keer helemaal mis de pomp wilde niet meer van het ventiel en dan is het lastig rijden, druk schroeven en trekken mocht niet helpen, de pomp liet niet meer los. Er was nog maar een optie en dat was weer een nieuwe band leggen en wij zagen de rook bij Rick uit de oren komen, volgens mij was het een beetje lastig hahaha .
De rustplaats was inmiddels leeggelopen en konden wij ook weer op pad. De laatste twintig kilometer liepen lekker zonder moeilijkheden. Jammer dat ook deze keer de beruchte berg van vlodrop niet fietsend werd gehaald, moet toch eens een keer lukken boys ( zal dat meisje het wel gedaan hebben? )
We zullen het nooit wetten vrees ik. Kortom het was weer een hele geslaagde tocht en sportief weekend.

Groet Berry S


Reuver 13-11-2011

Na twee weken geen verslag te hoeven schrijven was het vandaag weer zover, de tocht van Reuver stand op de agenda en deze tocht was vorig jaar uitgevallen vanwege dagen van regen. Nu zag alles er goed uit en beloofde het een leuke tocht te worden. Om half negen waren al vele aan de vertrekplaats en enkele leden zouden rechtstreeks gaan en dat betekende dat wij met 10 leden en twee gastrijders de tocht gingen rijden. Aan de start was het behoorlijk druk wat zeker voor de organisatie fijn is. Eenmaal onderweg ging Manfred weer stilstaan en naar zijn achterwiel kijken en iedereen dacht al van niet weer Manfred maar nee het wiel was niet stuk maar een takje maakte een vervelend geluid, snel wegnemen en verder. De toch was vanaf de start redelijk vlak dus trokken de mannen het tempo flink omhoog en moesten sommige alles bezetten om bij elkaar te blijven. Iets bijzonders gebeurde ons niet voor de pauze die pas na 28 km kwam. Ook hier was het aansluiten in de rij om een harde wafel en een bekertje thee te krijgen.
Even gezellig kletsen en bijkomen van het hoge tempo. Na de pauze was het gelijk kiezen of 45 km linksaf en 65 km rechtsaf, enkele van ons namen de 65 km en de rest ging voor de 45 km. We waren nog niet goed onderweg of daar kwamen al de eerste serieuzere klimmetjes en dat weer net na de rust maar goed getraind als we zijn maakte het de meeste niets uit en werd het nog even flink aanzetten. Ook in het laatste stuk ging alles vlekkeloos en kwam niemand met pech te staan. Eenmaal terug aan de start werd een biertje gedronken en werd daarna nog een bezoek aan de Mispadenhof gebracht.

Groet Berry S


Plasmolen 23-10-2011

Voor het eerst gingen wij als Adventure team bracht naar Plasmolen, de tocht kreeg van de NTFU twee sterren dus gingen wij er vanuit dat het de moeite waard moet zijn. De reis duurde maar liefst 96 km heen en dat waren afstanden die wij niet zo snel afleggen met de auto. De vertrektijd was daarom ook bijna een uurtje eerder dan normaal maar door enkele laatkomers vertrokken wij toch pas om 8 uur. Bij aankomst bleek wel dat de tocht door veel fietsers bezocht ging worden want het was een drukte van jewelste aan de start en bij het inschrijven. Eenmaal lekker aan het trappen hadden wij weinig last van de drukte en konden we lekker rijden. Na zeven kilometer sloeg het noodlot toe, deze keer was Manfred het slachtoffer, nou beter gezegd zijn fiets want zijn achterwiel wilde niet meer rond. Heel erg sneu als je een uurtje hebt gereden en na korte tijd de tocht moet afbreken. Gelukkig was Manfred zo sportief en ging terug naar de start terwijl wij allemaal de tocht konden gaan uitrijden. Bij de pauzeplaats was het natuurlijk ook erg druk maar de meisjes van Red Bull maakte natuurlijk veel goed met een gratis blikje energie. Het weer was zonnig maar toch was het redelijk koud en was lang stilstaan niet aangenaam. Snel op de bike om de laatste dertig kilometers af te leggen. De route liet ons steeds omhoog klimmen en snel omlaag gaan wat op den duur toch merkbaar was in de benen bij sommige. Natuurlijk hebben wij ook leden die niets voelen maar die zijn dan ook een stuk jonger hahaha. Ruud die het zwaar had deze week was wel de man die een klim wist te bedwingen zonder af te stappen waar de rest moest opgeven en naar boven lopen. De nieuwe bike van Eugene zag er trouwens ook goed uit en liep volgens Eugene een stuk makkelijker als zijn oude beestje. Mannen volgende week een zondag vrijaf nou ja vrijaf het jaarlijkse uitstapje staat op het programma en dat kan ook heel zwaar worden.
Ik heb er alvast zin in en Maastricht maak je maar alvast warm voor ADVENTURE TEAM BRACH.

Groet Berry S


Berg en Terblijt 16-10-2011

Na vorige week in het noorden te zijn geweest was het deze week weer het zuiden dat ons een prachtige fietsroute moest gaan bezorgen. Het weer was schitterend, ligt gevroren maar de zon ook al vroeg aan de hemel, dus kortom alles zat mee zo leek het althans. Na het inschrijven reden we over een stuk asfalt richting eerste onverharde weg die meteen lekker naar beneden suisde en waar bleek dat de jongens er zin in hadden. De trappers vlogen in het rond en de snelheid liep maar op, door de nog laagstaande zon waren enkele groeven en kuilen slecht of pas erg laat te zien wat het meteen een stuk gevaarlijker maakte. Nadat iedereen het eerste stuk goed had afgelegd ging het met Berry fout, een stuk bevroren gras zorgde ervoor dat het voorwiel wegschoot en hard naar de aarde viel. Oeiii die was raak, na even te blijven zitten werd de schade opgemaakt, voorhoofd en knie kapot en hand gekneusd. Jean die de wond even had verzorgt gedroeg zich als een echte EHBO er en zo konden we weer verder. Het zou niet lang duren en daar was Thomas het slachtoffer, een flinke pool water bracht hem in de war en zo ging ook hij voor de vlakte en moest hij verder met een flinke winkelhaak in zijn broek en een geschaafd been. Het beloofde nog wat te worden nog geen 10 km onderweg en al twee rijder gevallen. Natuurlijk mag dat de pret niet drukken maar de schrik zit er toch even in. De snelheid werd minder door de vele klimmetjes die elkaar opvolgden en was Tim T toch nog voor de pauze het volgende slachtoffer. Gelukkig geen zware crash meer even omkiepen tijden een klim. Op de eerste rustplaat werd weer druk gepraat over van alles en was iedereen de valpartijen alweer vergeten. Vlug verder want al deze incidentjes hadden stiekem veel tijd gesnoept en was het al bijna middag. Nog geen 500 meter verder psssss de band van Manfred een scherp voorwerp weten te raken en was stuk dus weer stoppen en repareren.
Ook dit probleem werd met zijn alle opgelost en verder ging de rit en nu verliep alles prima tot aan de tweede rustplaats. Ook hier snel verder om tijd goed te maken en daar ging het weer mis Manfred verloor de macht over het stuur en kwam ook ten val maar door zijn jonge leefttijd had hij nergens last van en sprong snel weer op zijn bike. Een hele aparte tocht dus deze week die ons zelfs nog toe bracht het noodnummer te bellen omdat wij en nog tal van rijder de weg kwijt waren, ja ook dat soort dingen maak je mee alleen vreemd dat dit al voor het tweede jaar op rij is in Berg en Terblijt.
Misschien moet de organisatie het volgend jaar een andere kleur pijlen gebruiken en op dezelfde hoogte hangen? Is maar een tip want verder hadden ze het perfect voor elkaar.
Heren bedankt en volgende week minder ongelukken hoop ik.


Groet Berry S


Horst 09-10-2011

Horst was een tocht waar wij nog nooit eerder aan hadden deelgenomen maar het filmpje op you tube zag er veel belovend uit en vandaar de keuze gemaakt om toch maar eens deel te nemen. Enkele vaste rijder waren vandaag afwezig vanwege ziekte, aanschaf van een hondje en de rest van de redenen weet ik niet maar het leuke was dat we ook weer nieuwe gezichten konden begroeten. Ruud en Stephan hadden de fietsen met dat kromme stuur ingeruild voor een atb. Ruud had zelf een geheel nieuw fietsje gekocht dus die had er toch al zin in. Naar Horst rijden stelt tegenwoordig over de A73 niet veel voor en zo stonden wij na 35 min al op de parkeerplaats in Horst. De organisatie had het goed voor elkaar het inschrijven verliep vlekkeloos alleen Jean liet even op zich wachten voor een bezoek aan het kleine huisje. Eenmaal onderweg bleek de bike van Berry er minder zin in te hebben, de oude cassette die hij had gemonteerd bleek toch nog slecht te zijn ondanks zijn inspanning deze grondig gepoetst te hebben, overspringen van de ketting was het gevolg en moest hij wel in heel vreemde versnellingen rijden om toch mee te kunnen gaan. Monteur Rick had zijn oog ook al laten vallen op de ketting en de cassette maar helaas, niets hielp dan alleen maar kleine versnellingen rijden was soms erg lastig was. De route was heel erg leuk uitgezet en verliep over 95 % onverharde wegen en had hele langen singeltracks met vele kombochten wat het erg leuk maakte om te rijden. In totaal waren er maar 95 hoogtemeter en toch waren er nog rijders die naar boven moesten lopen hahaha. Ondanks dat alles vrijwel vlak was en wij het tempo hoog wilden houden viel dit later toch tegen, de vele bochten zorgen ervoor dat het gemiddelde net geen 20 km was geworden. Terug bij de auto viel de modder ook nog mee en kunnen we de komende week ons weer geven aan de bikes om die voor de Bokkenbaggertoch klaar te maken.


Groet Berry SPuth Schinnen 02-10-2011

Wederom was er een georganiseerde tocht in ons eigen Limburg en dat maakt het altijd leuk omdat de afstand er naar toe mee valt en wij weten hoe schoon os Limburg is. Met zeven goed getrainde mannen vertrokken we naar Puth waar de organisatie het weer heel netjes had aangepakt, warm onthaal, snel verloop van het inschrijven en dus ook snel op de fiets. De tocht kent voorral in het begin veel achter elkaar opvolgende klimmen en dalen die het meteen pittig zouden moeten maken maar deze getrainde boys waren er nog niet van onder de indruk hahaha, goed bezig mannen. Het prachtige weer maakte het rijden zeker aangenaam en zo was het dan ook geen probleem om 55 km af te leggen zonder schade aan de fietsen. De track zelf was op vele plaatsen wel moeilijk en Roger en Manfred kunnen daar over meepraten. Alle twee zijn ze gevallen en kwamen ze er vanaf met een kapotte knie en hadden ze geen problemen de tocht uit te rijden. Enkele andere fietsers konden dat niet die lagen er op sommige plaatsen slechter bij maar ook dat hoort bij mountainbike en wij wensen al deze mensen van harte beterschap.

Groet Berry S


Stein 25-09-2011


De georganiseerde tochten staan weer aardig op de kalender en zo was Stein ook aan de beurt. De kermis in ons dorp had bij sommige zware sporen achtergelaten. Toch stonden er weer voldoende mannen aan de start om deel te nemen. De Tom Tom van Berry was schijnbaar ook niet helemaal nuchter want die bracht ons via België naar Stein wat wij dan maar als toeristenroute beoordeelde. Bij het inschrijven verliep alles naar wens, de korting via onze NTFU lidmaatschap werkte prima en zo waren we ook lekker snel opweg. Het weer was zomers en dat maakt het natuurlijk prettig om te fietsen. De route voerde ons toch door veel open veld en af en toe een leuke singeltrack. Na 17 km was het weer eens zover, Ricks was aan de beurt met een lekke band en dat kwam sommige weer even heel goed uit als extra rust. Rick had dat bandje natuurlijk snel vervangen en zo konden we richting rustplaats bike. De verzorging was goed georganiseerd en konden wij lekker genieten van de hapjes en de drankjes. Manfred en Roger besloten de 60 km te gaan rijden en de rest de 40 km. Het laatste stuk van de rit werd makkelijk afgelegd en konden wij in de kantine nog even terug kijken op een leuk tourtocht in Stein.

Groet Berry S


Mechelen 18-09-2011


Vanochtend samen met Roel van Buggenum de 50 km lange Atb tocht van de Mergelheuvelland-2daagse gefietst.
Het was een mooie tocht die ons via singletracks en rotsachtige bospaadjes door het prachtig glooiende idyllische Zuid Limburgse landschap voerde.
Toen we aankwamen zagen wij direct dat meer mensen het idee hadden om deze tocht te fietsen. Maar ja, hoe meer zielen hoe meer vreugde zullen we maar zeggen. Helaas veroorzaakte deze drukte heuse fiets-files, waardoor we zeker een half uur kwijt waren aan wachten.
Toen we de tocht begonnen, merkten we al gelijk dat de regen het parcours had aangetast. Op sommige stukken begon het zelfs een beetje op Swalmen te lijken, maar andere delen van de route waren gelukkig droog. Ik kwam erachter dat het niet zo slim was om een nat en slibberig Zuid Limburg in te gaan met alleen mijn achterrem. Een paar afdalingen heb ik dan ook moeten lopen, en Roel heeft dan ook onder aan de afdalingen op mij een paar keer moeten wachten.
Op sommige stukken van het parcours werd het echt extreem glad, en dit zorgde dan ook voor de nodige valpartijen.
De pauze was goed verzorgd en dit zorgde er dan ook voor dat we het laatste deel zonder honger konden afleggen.
De laatste klimmetjes voelden we wel in onze benen, en we waren dan ook blij toen we weer bij de startplaats waren. Hier hebben we nog even een colaatje en een broodje frikadel gepakt, en toen zijn we weer richting huis gegaan. Het was een prachtige tocht, en zeker voor herhaling vatbaar!

Gr Len M

Len leuk dat jij een verslag hebt geschreven voor de site, mag je vaker doen.

Bedankt


Mechelen 11-09-2011

Mechelen is een vaste route van de ANWB en deze ligt in het uiterste puntje van zuid Limburg. Bij vertrek in Maasbracht zag het weer er in ieder geval
Goed uit maar hoe verder wij in het zuiden kwamen hoe slechter het werd. Na het aankleden op locatie begon het ook nog echt te regenen en dat is niet echt lekker als je vorige week ook al nat tot op je ribben bent geworden. Maar goed als Adventure Team mach je daar natuurlijk niet van wakker liggen.
Over de tocht kan ik heel kort zijn , er was geen klap aan. De ANWB route stond in het boekje als een vier sterren tocht maar daar was niet van te merken en er was meer asfalt dan bospaden of laat staan een singel track. Elke keer dachten we het zal zo nog wel komen maar voor wij er erg in hadden stonden we weer naast onze auto. Jammer maar het was niet anders. Thomas kwam het trouwens wel goed uit want hij moest zich tiijdig bij zijn vrouw melden hahahahah. De rest vertrok maar richting Maasbracht en bracht nog een bezoek aan ons thuishonk om even na te kletsen.


Groet, Berry S


Swalmen 4-9-2011

NAAR DE KLOTEN!
Dit lijkt me de enige juiste titel voor de tocht van afgelopen zondag in Swalmen.
Dit geldt niet alleen voor de toestand van de fiets maar zeker ook voor de meeste fietsers van onze club die meegingen.
Swalmen is en blijft altijd een tocht om niet te vergeten. Sowieso was de tocht weer super uitgezet. Je kon kiezen tussen de 35 km of de 52 km.
Uiteraard namen we de 52 km waar achteraf de meeste toch wel spijt van hadden.

We waren met negen man. Ons nieuwe lid Eugene had een maat, Tony, uit Rotterdam meegenomen. Tjonge, die is vroeg uit zijn nest moeten komen voor een stukje fietsen.
We hadden nog hoop dat hij goed weer zou meenemen, maar helaas. De volgende keer is dit wel een vereiste, he Tony!

Ons jongste lid Lenn was gewoon maar even met de fiets naar Swalmen gekomen in plaats van met ons mee te rijden. Dit keer was er ook nog plek geweest! Op de terugweg heeft hij toch dankbaar gebruik van gemaakt, want zelf deze fanatieke, niet kapot te krijgen fietser, zat er ver doorheen.

De tocht begon hartstikke goed. De ondergrond was prima, de temperatuur zelfs heerlijk. De regen dreigde wel boven ons, maar goed, het bleef(nog) droog.
Na 22 km was de pitstop, die ook weer prima verzorgd was. Ineens uit het niets, begon het van zachtjes naar behoorlijk hard te regenen.
Gezien het warm genoeg was, maar wel zeiknat, was dit zeker niet het grootste probleem.
Na enkele kilometers kwam de splitsing en we kozen toch voor de 52 km!
Het parcours werd bij de minuut slechter en slechter. Wat opviel is dat we nog maar erg weinig fietsers tegenkwamen. Volgens hadden de meeste het voor gezien en de 35 km genomen(erg verstandig!).
De modder zorgde voor zware momenten, het water kwam ons tegen berg op, dat was afzien!

Na 40 km fietste Rick zich de ketting kapot. Gelukkig schoot zijn zwager hem te hulp! Toch erg irritant om in de stromende regen een ketting te repareren, maar goed, ook dit is weer gelukt.
Wel jammer vond ik dat onze collega fietsers pas na 20 minuten erachter kwamen dat een clubgenoot in de problemen zat! Volgens mij schieten wij ook direct te hulp bij pech en laten niemand met problemen achter.

Achteraf, na veel zweten en zwoegen, kwamen we bij de finish, man dat voelde goed en voldaan.
Nog een biertje bij de Mispadenhof, dat hadden we verdiend en smaakte ook weer erg lekker.

Mannen, tot de volgende keer!

Groet,
Ricky-V


Mazzel!


Brunssumerheide 21-08-2011

Eindelijk kunnen wij weer een verslag plaatsen op de site, na problemen gehad te hebben met het uploaden hopen we nu weer normaal in de lucht te zijn. Brunssumerheide is inmiddels een favoriete tocht geworden van ons team, vandaar dat hij vaker terug komt op de kalender. Genoeg leden waren aan de start al moesten we een 20 min wachten op onze len. Hij had voor de start al een platte band en die zou Jack zijn privé monteur wel eventjes plakken. Helaas ging dat niet helemaal zoals bedoeld en moest gekozen worden om Len zijn oude fiets mee te nemen. Het oude fietsje had nog al wat kleine mankementen waar Len zich niet al te druk over maakt. Het had toch noch flink geregend afgelopen nacht dus de modder was aardig van de partij. Eenmaal richting de skibaan kwamen wij er achter dat er een wedstrijd was en de berg niet toegankelijk was voor ons, voor de ene een gelukje en voor de ander een zware teleurstelling. Wij we ook probeerde wij moesten de berg laten voor wat die was en de route gewoon afrijden. Dat mocht de pret niet drukken en zo reden wij rustig richting onze auto’s. Omdat het deze dag erg drukkend warm was kwam het ook wel goed uit dat de rit iets korter was geworden.


Groet, Berry S


Brunssumerheide 26-06-2011

In Maasbracht, de thuishaven van het Adventure Team Brach stonden de havenfeesten voor de deur en beloofde dat een heel gezellig weekend te gaan worden. Wat kan er dan nog mooier zijn dan s’morgens na een avond van stappen af te reizen naar de heide in Brunssum. Een toch die voor de meeste niet nieuw is maar altijd zeer gewaardeerd wordt. De opkomst was dan ook goed want de harde kern was weer van de partij. Op de vaste startplaats werd alles voorberijd om van start te gaan. Het begint altijd erg lekker vanuit de start en zeker vandaag want het was droog en het beloofde ook nog zonnig te worden. De zon hebben wij met fietsen niet meer gezien maar in de middag nog in overvloed. De rit zelf verliep eigenlijk wel goed al had de een of ander nog wel eens een probleem met schakelen en hoorde we ook geregeld tandwielen knarsen. Voor de fietsenmakers is dat altijd een goed teken want wij kunnen de beurs weer eens gaan trekken. In de tocht zaten we allemaal lekker bij elkaar en konden wij heerlijk naar finish rijden. In het gedeelte van de kombochten zat het deze keer onze Riks niet helemaal mee en moest hij toch even zijn meerdere bekennen in de wilde ondergrond. Een kleine valpartij was het gevolg maar gelukkig geen schade of letsel. Zelf ben ik er ook nog even bij gaan liggen omdat een bergje toch weer moeilijker was dan gedacht met een kleine schaafwond en een arm vol met brandnetelbultje als gevolg kon ik toch gemakkelijk verder rijden.
Het was toch weer een heerlijk ochtendje fietsen met zijn alle die wij natuurlijk hebben afgesloten bij de Mispadenhof.


Groet, Berry S


Vijlen 13-06-2011

Een lang weekend vanwege Pinksteren betekend ook dat wij uit een dag meer kunnen kiezen om te fietsen, voor de meeste schikte de maandag beter dan de zondag waardoor een paar mannen naar de Brunssummerheide zijn geweest en een deel naar Vijlen. Op de Brunssummerheid bleek veel hinder te zijn door Pink Pop. Hierdoor besloten wij maandag voor Vijlen te kiezen. Omdat wij er nog niet zolang geleden waren geweest wisten wij de startplaats snel te vinden en konden wij van daaruit snel de route oppakken. De eerste klim is meteen een van de zwaarste maar gelukkig kwam iedereen die gemakkelijk boven. Als je dan eenmaal boven bent kun je gaan beginnen aan een lekker stuk bos te rijden dat ons vervolgens weer helemaal naar beneden laat gaan over rotsachtige paden waar je liever geen stuurfouten wilt maken. Een ding is ook altijd zeker lang naar beneden is ook waar zwaar naar boven. Thomas had daar deze keer niet de juiste benen voor waardoor hij de handen vol had aan de klimmetjes. Verder verliep de tocht probleemloos en kwamen wij na een uur en drie kwartier weer terug bij de auto. Even nog naar de Mispadenhof om na te praten en de fietsdag weer af te sluiten.

Groet, Berry S


Vlodrop 2 landen tocht 05-06-2011

Op verzoek van Roger vertrokken wij deze zondag naar Vlodrop. Lekker dicht in de buurt en in het achterhoofd ook nog weten dat het een prachtige tocht is. In Vlodrop aangekomen waren wij nog net op tijd met parkeren , vanwege een voetbaltoernooi waren er al veel mensen op de been. De route begon over een flink stukje asfalt om vervolgens het bos in te rijden. Op de GPS stond de route die wij gingen fietsen en die voerde ons echt langs prachtige stukken Nederland en Duitsland. Singeltracks, flink klimmen en snelle afdalingen. In februari was het nog om het vriespunt en nu hadden wij 25 graden wat dan meteen een heel ander stukje natuur laat zien, prachtig gewoon. Na 24 km was het tijd om te rusten en daar hadden wij een pracht van een locatie voor uitgezocht. Een lekker vol terras en heel veel zon was het genieten van onze rust. Na het drankje en het hapje was het tijd om de laatste 26 km te gaan bedwingen en zoals Tim al opmerkte het venijn zit in het staartje. Bergje op en even later weer naar beneden. Alles werd in super ontspannen toestand gereden waardoor het gemiddelde wel iets lager lag en de terugkomst bij de auto een stukje later was als verwacht. Kortom het was een super tocht die heel erg veel modder met zich mee had gebracht en de fiets weer eens ouderwets liet uitzien. Boys veel poets plezier aan de bikes.

Groet, Berry S


Sint Geertruid 29-5-2011 route 85

Vandaag stond het zuiden op het program, na afgelopen week in vlak gerede te hebben was het weer tijd voor wat beklimmingen. In het zuiden en ook in Sint Geertruid weten ze daar wel raad mee. Voldoende leden aan de start en ook Len was van de partij omdat hij zijn trompet weer even aan de kant kon zetten. Het was even lastig de juiste afslag te vinden maar eenmaal op de camping de bosrand aangekomen waren we ook snel op weg. De Bosrand ligt midden op de track en na 500 meter afdalen was het rechtsaf en klimmen. Een prachtig pad bracht ons al snel een 100 meter hoger en iedereen was lekker warm. Onze jeugd zette het tempo meteen op scherp en daar had Roger en Jack en de rest ook geen moeite op een of twee na. De boys reden zelfs zo hard dat ze de afslag naar links namen in plaats van rechts. Gelukkig gaf de gps een seintje dat dit niet goed was en bleef ik even wachten tot de rest het ook door kreeg echter moest Roger hun dat nog gaan vertellen maar voor zijn benen is dat geen probleem. Eenmaal weer samen reden wij de rit gemakkelijk uit en kwamen wij weer snel bij de startplaats aan. De ouders van Paul stonden al te wachten op de snelle boys en bracht hun weer met de auto naar Maasbracht. Natuurlijk even napraten in de Mispadenhof en daar kwamen wij onze zomerfietsers ook nog even tegen.

Groet, Berry S


Lommel 22-5-2011

Deze zondag konden wij weer eens deelnemen aan een georganiseerde tocht in ons buurland België. In België zijn de ritten meestal goed verzorgt en dat was nu ook het geval. De track bevatte weinig hoogte verschillen maar veel leuke singel tracks en heel veel losse zand. Op de heenweg werden verrast met een flinke bui regen die voor het losse zand ons erg ten goede kwam. Eugene was te gast bij ons om eens te proeven hoe het is om met een club deel te nemen aan een tocht en volgens mij is hem dat wel goed bevallen. Omdat alles erg vlak is reden we ook dicht op elkaar en hoorde ik geregeld dat de banden elkaar raakte. In een lekker stuk singel track met veel bochten raakte Berry even de macht over het stuur kwijt en kwam ten val in het losse zand.
Dat vallen was niet het grote probleem maar Rick moest ook vol in de remmen en Thomas was net iets te laat met remmen en kwam boven op Rick terecht en die viel weer boven op Berry. Het leek wel een kettingbotsing met geen blikschade maar wel lakschade aan de benen. Gelukkig was het allemaal niet zo ernstig dat wij niet verder konden. De valpartijen zitten er de laatste weken wel goed in en daar moeten we snel weer een einde aan maken. De jongens schroefde het tempo wat omhoog en dat kon Eugene nog niet helemaal volgen dus bleef Berry bij hem fietsen en ging de rest er flink vandoor. Toen wij later bij de parkeerplaats kwamen stonden de boys al klaar en was Rick even behulpzaam en ging met mijn bike naar de afspuitplaats en kwam hij met een super schoon fietsje terug, bedankt kerel. Toen een uurtje in de auto om nog even in de Mispadenhof wat te drinken en te kletsen en zo kwam er weer een einde aan een leuke fiets morgen. Mannen tot volgende week

Groet, Berry S


Sweeltje samen met South Side 15-5-2011

De tocht naar Luykgestel werd deze week van de kalender gehaald omdat de jongens van het South Side team zich hadden gemeld bij ons om eens samen een rit te rijden. Na onderling overleg kwam zondag dan ook het beste uit en besloten wij een soort van trainingrit met de mannen te maken. Op de vertrekplaats stond het al zwart van de bikers helaas was ons eigen team erg zwak vertegenwoordigd. Met drie van ons en wel tien van South Side gingen wij richting de bossen. Het weer was niet al te best deze zondag en later zijn we zelfs nog nat geworden wat ons al heel lang niet meer was gebeurd. De groep was lekker gewaagd aan elkaar en zo kon er lekker worden doorgereden en waren er geen achterblijvers op Glenn na maar die zou de groep ook sluiten hahah. Verschillende mannen hadden niet gedacht dat er zo vlak in de beurt nog zulke leuke singel tracks waren en genoten van al dit moois. Even later moesten wij dan toch stoppen want onze Jack had een platte band en ook dat was iets wat alweer weken geleden was. Na een kleine pauze door de reparatie van de band ging het verder richting Posterholt en vervolgens naar het bos van Maria hoop te rijden. Daar ging het helaas voor Jean mis omdat een andere biker in het losse zand de macht over het stuur verloor en tegen het stuur van Jean kwam. En valparty was het gevolg en Jean was niet meer de oude, toch stapte hij weer op de fiets en reed verder met ons naar huis. Om vanaf het valpunt naar huis te komen moesten wij toch nog wel een 20 kilometer rijden en daar kwamen nog verschillende lastige stukken in voor. Het laatste stuk werd achter door Linne gereden om vervolgens door de Weerd weer naar de Mispadenhof te komen. Daar bleek dat de jongens van South Side ook wel lekker konden napraten en onder het genot van een stukje vlaai met koffie babbelde we er flink op los. Jean zat nog steeds met zijn pols te kijken en Glenn wist hem als sportmasseur te vertellen dat het beter was een foto te gaan maken. Deze raad nam hij dan ook aan en daar kwam het vervelende nieuws dat zijn pols gebroken was. Vier tot zes weken gips was de uitspraak. Jean van harte beterschap jonge en tot snel maar weer.

Mail van South Side ontvangen
Geweldig wat een opkomst was er afgelopen weekend, dank je wel allemaal, hoop dat jullie net als ik genoten hebben van deze leuke mountainbiketocht door de limburgse bossen.
Ik wil dan ook namens de Southside MTB Bikers de MTB club Adventure heel erg bedanken voor de organisatie en de vlaai!

Mannen bedankt ook van onze kant het was erg gezellig en tot een volgende keer. En donderdag is training, start 19:00 uur

Groet, Berry S


Vijlen 01-5-2011

Vijlen is toch wel een van de zwaarste maar ook zeker een van de mooiste tochten die wij op de kalender hebben staan. De tocht was in april al een keertje uitgesteld omdat er veel leden niet konden en helaas was dat vandaag weer het geval, sommige hadden vakantie en andere waren ziek en weer andere was het te vroeg en dan kun je wel uit blijven stellen maar dat kun je voor de echte mannen ook niet maken. De jonge rijders van ons team hadden er wel zin in en zo vertrokken wij met vier leden naar het zuiden. Aangekomen op de startplaats was het eigenlijk al schitterend om de natuur om je heen te zien. Van de parking meteen een bospad in wat ons al een kleine 100 meter omlaag bracht om daar de route op te pakken. Als je omlaag gaat weet je dat je ook weer naar boven moet en ook deze keer was dat het geval en stond ons een hele zware klim te wachten. Gelukkig was het de eerste en meteen ook de zwaarste zodat de benen er nog zin in hadden. Zulk soort klimmen maakt het mountainbike spannend en stoer om te doen. Boven aangekomen was het voor Berry al een flinke aanslag op zijn conditie en Len gaf aan ook wel iets te voelen maar wat wil je als je de dag ervoor al even 174 km hebt getrapt. Niet zeuren maar verder met fietsen en genieten want dat was het toch wel in vijlen en het volgende plaatsje Gulpen. Over prachtige paden werden wij naar een van de spectaculairste afdalingen in de koerst gebracht en moesten wij geconcentreerd aan deze afdaling beginnen. Veel geulen met grove keien kwamen ons voor de wielen die met goed steur en remwerk moesten bedwingen. Toen wij eenmaal weer in het dal stonden konden wij tevreden terug kijken omdat er geen platte banden waren en niemand was gevallen, dat was twee jaar gelden wel even anders geweest. Toch moesten wij even napraten over deze super afdaling om vervolgens de track weer op te pakken naar boven. Na 20 km besloten wij maar eens even een hapje te eten en van het zonnetje te genieten. Thomas en Berry namen even rustig plaats op een steen en de jeugd onderons stond al te trappelen om door te rijden. De laatste 10 km waren op en neer tot wij aan het einde van de route waren om terug naar startplaats te rijden. Hier moesten wij toch weer even die 100 meter omhoog om bij de auto te komen. Bij de auto aangekomen was het nagenieten en met zijn alle naar de Mispadenhof om nog wat te kletsen nou ja allen, onze Paul was plots verdwenen maar wij hebben maar aangenomen dat hij naar huis is gegaan.
Zondag helaas geen tocht jongens, MOEDERDAG niet vergeten.


Groet, Berry S


Pasen / Sweeltje 25-4-2011

Omdat het Pasen was konden wij op zondag niet fietsen en ging dit op de maandag plaatsvinden. De opkomst was niet erg sterk ondanks dat de tocht op ons thuiscircuit werd gereden. Natuurlijk mag dat de pret niet drukken en gingen wij met vier gemotiveerde mannen op stap. Roger was vandaag wel van de party en die had het tempo afgelopen donderdag al flink weten op te schroeven en daar wilde hij vandaag dus mee verder gaan maar daar stak Jack en Berry een stokje voor. Wij wisten Roger te overtuigen dat het Pasen was en dat het maar even rustiger moest gaan en daar heeft hij zich ook netjes aan gehouden. Echt bijzonderheden hebben wij niet mee gemaakt deze week en kan ik weinig vertellen over deze rit.
Lekker gefietst en nog even een terrasje bij Twan en alles was weer goed.
Volgende week misschien meer nieuws.


Groet, Berry S


Meerssen 17-4-2011

Dit weekend was de rit in Meerssen weer eens aan de beurt, een van de betere tochten in het zuiden. Deze tocht is niet al te lang, 32 km maar heeft wel alles inzich wat een mountainbiker graag doet. Veel leuke maar vooral zware klimmen en super singel tracks. Alles leek perfect tot wij er achter kwamen dat de Amstel Gold Race door Meerssen heen kwam wat misschien wel een hoop problemen kon geven. Wij besloten met de zeven aanwezige leden toch maar de geplande rit te gaan doen. De heenreis leverde geen enkel probleem op en wij vertrokken als verwacht van het startpunt Raar 15 in Meerssen. Vanaf de parkeerplaats is het een klein stukje naar de vast uitgezette route en zo konden wij ons snel uitleven over de paden die ons richting Valkenburg brachten. Daar worden de klimmetjes alleen maar zwaarder en kwam er weer een punt waar meerdere boys het niet meer trokken. Onze jeugdafdeling liet het er niet bij zitten en probeerde de klim opnieuw en deze keer met succes, knap jongens maar ook onze Thomas was weer van de party en kwam boven aan zonder af te stappen.. De route lag er trouwens perfect bij door de droogte was alles lekker hard en konden wij ook redelijk doortrappen en de tijd scherper stellen dan de vorige keer. ( zie tijdenschema ) De laatste kilometers zijn meestal het zwaarste en zo ook deze keer. Toen wij het eindpunt naderde kwam opeens weer die Amsal Gold Race in beeld en stond de weg terug naar de auto helemaal vol met mensen en auto’s. Er zat weinig anders op dan ook maar even te gaan kijken en zo passeerde ons tal van motors met politie en plotseling ook vele renners die wij ook weer snel uit het oog verloren omdat deze jongens echt hard kunnen fietsen. Toch was het leuk om even van zo dichtbij de fietsers te zien. Toen naar de auto en ook de terugweg was geen enkel probleem. En o ja alweer niemand een lekke band. Komende weken even rust in verband met Pasen en Moederdag.


Groet, Berry S


Leudal 03-4-2011

Deze week konden wij kiezen welke richting wij op wilden gaan, omdat er maar vier leden de weg naar de start hadden gevonden was de keuze snel gemaakt en besloten wij naar het Leudal te rijden. Blijft altijd leuk om daar te fietsen en zo bleek ook deze week weer. Echte bijzonderheden maak je natuurlijk niet mee als je met vier mensen op pad gaat maar gezellig was het wel. Berry had weer eens een nieuw kaartje op de GPS gezet en speelde in het begin nogal parten, gelukkig komen wij het eerste stuk ook zonder GPS uit de voeten en wisten wij het restaurant “St. Elisabeth’s hof” ook zonder dat ding te vinden. Berry was wel toe aan koffie met vlaai en de andere hadden daar ook niets op tegen. Tijdens de koffie werden enkele instellingen veranderd aan het GPS je en konden wij het tweede deel al een stukje beter vertrouwen op onze navi. Toen wij op de terugweg waren en nog een paar kilometer van de mispadenhof waren begon het nog even te regen ook, dat is minder maar ook hier weet het Adventure team mee om te gaan.
Nog even nakletsen en op naar huis.


Groet, Berry S


Brunssumerheide 27-3-2011

Eindelijk stond de tocht in Brunssum weer op de kalender en kwam het echte mountainbike weer eens aan het daglicht. Enkele vaste mannen hadden het deze week af laten weten maar daar waren genoeg andere voor terug deze week. Met 9 mensen gingen we naar de schaapskooiweg in Heerlen waar wij de tocht gingen starten. Inmiddels zijn enkele dingen bekend voor ons dus eenmaal op de parking , maakte we ons klaar om van start te gaan. De route start meteen lekker over singeltracks en bergaf zodat er meteen de gang inzit. Bij de eerste route splitsing was het even twijfelen wat we gaan rijden maar onze Rick had het goed en zo bracht de route ons naar landgraaf waar het mooiste maar zeker ook het zwaarste stuk uit de rit zit. Even langs de skibaan van Landgraaf naar boven en aan de andere kant weer naar beneden te gaan maar daar gin g het even mis met Berry hij miste een afslag zodat hij het voor de tweede keer naar boven mocht klimmen. Als je dan beneden bent mag je ook weer een stukje naar boven en reden we zelfs nog door de sneeuw om vervolgens linksaf te slaan naar Heerlen. Ook het laatste stuk van de tocht is zeker weer de moeite waard en raad ik ieder die van biken houdt aan deze route te fietsen. Ook deze week liet het materiaal ons niet in de steek al moesten wij bij Stefan even een paar spaken strakker zetten zodat het wiel nog langs de remklauwen kwam zonder af te remmen. Wat trouwens ook nog opviel was dat de jonge garde van ons Len en Paul flink gas wisten te geven en niet moe leken te worden, compliment mannen of hebben jullie de rest van de dag op de bank gelegen hahahahahah.


Groet, Berry S


Melderslo 20-3-2011

Het lijkt erop dat het een van de laatste georganiseerde tochten is dit jaar maar wij zullen alle website’s in de gaten houden om toch nog her en der tochten te vinden. De opkomst was weer goed te noemen want negen leden stonden aan de start om deel te gaan nemen in Melderslo. Voor ons toch wel onbekend gebied wat achteraf toch wel erg leuk was om mee te rijden. Bergen hoef je in Melderslo niet te verwachten maar heel veel singeltracks met leuke kombochten waren er in overvloed waardoor de snelle stuurmanskunst van de rijder ook weer eens op de proef werd gesteld. Eindelijk hadden onze leden het NTFU pasje en stonden wij dan ook driftig te zwaaien bij het inschrijven met dat ding maar helaas er was geen korting met onze pas.
Jammer maar de € 4,- waren het wel waard, bij de eerste rustplaats ontbrak het aan niets, soep, stroopwafels, drank, peperkoek met of zonder boter noem het maar op, Neet Fit bood het aan. Omdat de track lekker vlak was zat de gang er in het begin dan ook aardig in maar moesten toch enkele van ons dat later bijstellen om toch nog 45 km op het klokje te krijgen. Echte bijzonderheden hebben wij niet meegemaakt want ook deze week weer geen problemen met het materiaal wat misschien ook aangeeft hoe goed de mannen de fietsen onderhouden. Misschien was er toch wel een bijzonderheid en dat was dat het voor het eerst dit jaar eens prachtig zonnig was en wij daar heel veel van hebben genoten, laat die zomer maar komen. Eenmaal aan de finish gekomen werden de fietsen op de auto gezet en was het tijd voor vlaai die de organisatie had geregeld. Met zijn alle nog even babbelen over van alles en nog wat en Roger die nog even het materiaal van andere bikers aan het bestuderen was.

Groet, Berry S


Gulpen wordt Thuistocht 13-3-2011

Na de carnaval stond de tocht van Gulpen op het programma en er waren verschillende leden die zich er op hadden ingesteld en verheugt.
Helaas ontving ik verschillende mailtje van leden die problemen hadden met het vervoer of andere verplichtingen. Via een paar sms berichten werd besloten dan maar een rondje rond de kerk te fietsen. Vertrek om 9:00 uur bij de Mispadenhof. Aan de start stonden toch nog zeven leden klaar om na de carnaval het fietsen weer op te pakken. Jammer dat onze jonge rijders het lieten afweten. Het weer was niet echt goed maar zeker niet slecht te noemen voor Nederlandse begrippen. Aan de kop startte John en Berry die de eerste 13 km flink tegen de wind moesten trappen en dit later ook wel een beetje moesten bekopen maar Roger nam het over en die man is ook na de carnaval niet kapot te krijgen. Rick die al aan de start begon aan zijn voorband te pompen moest dit halverwege nogmaals gaan doen en even later was het dan zover, na vele weken geen lekke banden had Rick de primeur en moest een band gaan wisselen. Berry gaf nog even een handje hulp en zo konden wij de rit uitrijden richting ons favoriete café de Heuf. Even lekker napraten over de carnaval en voor sommige de vakantie en zo kwam er een einde aan de eerste rit na een kleine rustperiode van fietsen. Volgende week zijn wij uitgenodigd om in Melderslo te gaan biken bij Neet Fit. Melderslo ligt een beetje richting het noorden en dat is een stukje terrein waar wij nog niet vaak geweest zijn.
Vergeet niet dat John K jarig is en geef even een bericht in het forum.

P.S alle toerfietskaarten van de NTFU zijn binnen, deze zal ik zondag meenemen.

Groet, Berry S


Opoeteren 20-2-2011

Vandaag stond de tocht van Opoeteren gepland. ‘s morgens kreeg ik telefoon van onze rots in de branding, de heer Berry Stal: Ziek.
Nu zullen er velen denken: Dan zal ie wel weer een feestje hebben gehad! Mooi niet dit keer, echt ziek! Berry, beterschap kerel.
We waren met z’n zessen. Bij het vertrek in Maasbracht zag het er goed uit. Het had niet geregend wat ze wel voorspeld hadden en ook nu was het prettig droog(wel koud!).
Vlak voordat we in Opoeteren kwamen viel onze mond open: Hier heeft het geregend en wat zien we: Sneeuwvlokjes?!
Gelukkig bleef het bij enkele sneeuwvlokjes en begonnen we enthousiast aan de tocht. Geert-Jan aan kop en startte met een hoog tempo. Achteraf te hoog.
Na ongeveer 20 km kregen we de 1e valpartij, onze Magura Ruudje viel vanwege een natte wortelpartij, maar wel boven op een boomstam. Na het hele bos bij elkaar gevloekt te hebben, ontdekte hij de nodige speling in de vooras wat hem onzeker maakte bij de afdalingen. Na ongeveer 30 km had hij het helemaal gehad en is hij over de verharde weg terug gegaan(blijft toch een echte wielrenner).
Nadat Ruud de andere route had gekozen, hielden de benen van Thomas het voor gezien. “Conditie zat maar die verzoering in die bein!” waren zijn woorden.
Gelukkig heeft hij toch de volle 42 km vol kunnen houden.
Al met al wel een mooie tocht met veel afwisseling maar stiekem wel zwaar omdat het er toch geregend had waardoor de weg vaak zwaar berijdbaar was.
Jammer dat we deze niet hebben kunnen opnemen met de navi.
Over navigatie gesproken: He Manfred, hoe ben jij in gods naar huis gereden!

Mannen, see you next week!!!

Groet, Ricky-V


Echt 13-2-2011

Vandaag gestart om 9.00uur met 5 man: Tim, Stephan, Berry, Roger en Ruud. Vlak voor de rijksweg werd Berry echter nog gebeld door Paultje P en Eric, die hadden met hem afgesproken om mee te rijden maren waren iets te laat. Even wachten… en toen gingen we “on route” met de GPS. Getracht werd de tourtocht van Echt in tegengestelde richting te rijden, daar was het apparaat het echter niet helemaal mee eens. In het begin ging het dus ook wat langzamer dan normaal, maar uiteindelijk pakte de GPS de route op en zijn we via het Rozendaal en achter de Camping langs naar het Cranenbroek gereden. Vandaar door het bos naar Mariahoop en op naar het Annadalerbos. Ondanks de modder, bleef in deze tocht wonderwel wéér al het materiaal in orde. De tocht volgde vrijwel dezelfde route als de “standaard” trainingsroute, maar er bleken toch hier en daar nog wat paadjes te zijn, die niet iedereen had gereden.
Vooral de route tussen het Posterbos en de Erks was iets anders dan gewend. Dat resulteerde dan ook gelijk in een valpartij door …. Jawel: Ruud. (Twee tochten zonder te vallen, bleek iets te veel). Toen we Montfort naderde en de route echt bekend terrein werd ging Roger aan kop, niet voor iedereen het beste idee, maar de groep bleef bij elkaar. Via het bos bij de dierenarts richting het baekerbrukske in Linne. Vlak voor het brukske werd echter rechtsaf geslagen, leuk stukje om te rijden, maar er moest wel weer over een boom geklommen worden. Toen we in de Weerd uitkwamen: op naar Mispadenhof. Twan verwelkomde ons daar met het aanbieden van een lekker stukje kruumelkesvlaai. En ondanks dat Thomas zich liever thuis liet verwennen (….. wie niet?.....), hebben we toch even aan zijn verjaardag gedacht: Proost! Volgende week de tocht in Neeroeteren, dat belooft weer leuk te worden.


Groet Ruud


Vlodrop 06-2-2011

De twee landen tocht in Vlodrop was in januari uitgeteld vanwege het slechte weer en verzet naar vandaag de 6 februari. De temperatuur was de afgelopen week flink gestegen waardoor de omstandigheden een heel stuk aangenamer waren geworden dan vorige week toen het nog ver onder nul was. Geert Jan was maar even met de fiets naar Vlodrop gereden en de rest met de auto. Eerst maar even inschrijven om vervolgens de klus te gaan klaren. De route was flink veranderd en het was er zeker niet slechter op geworden. Achteraf bleek zelfs dat het echt een super route was geworden met veel singeltracks en af en toe flinke klimmetjes. De hoogte meter had maar liefs 501 meters opgeteld. Gelukkig was de track geheel droog en dat merkte wij ook meteen aan de bikes die niet tegen werkte met schakelen of remmen wat afgelopen weken wel anders was geweest. Ruud die vandaag voor de afwisseling maar eens niet is gaan liggen maakte het zo dat er geen enkel probleem onderweg is geweest. Eigenlijk was het een route uit het boekje zonder tegenslagen wat het voor mij als schrijver van dit stukje natuurlijk een stuk lastiger maakt. Dus jongens volgende week maar weer meer actie hahahaha. Bij de rust was het weer even lekker genieten van de omgeving en van de versnaperingen die werden aangeboden door ATB club Grenzenloos die ik langs deze weg een compliment wil geven voor de hele tocht. Na de rust moesten wij nog een twintig kilometer afleggen die lekker wegfietste zodat wij toch nog redelijk op tijd terug waren om nog even wat te drinken in de kantine. Daarna de spullen weer bij elkaar pakken en op naar huis en ja je leest het goed deze keer niet naar de Mispadenhof.


Groet Berry S


Leudal 29-1-2011

De voor ons toch wel bekende tocht naar het Leudal stond op het programma en maar liefst 7 leden durfde ondanks de kou mee te gaan. Buiten was het –4 gr en wij hadden ons goed in moeten pakken met mutsen en flinke handschoenen. Eerst over het asfalt richting Heel waar Manfred aansloot bij de groep. De meeste hadden na een 10 km wel warme handen alleen Berry bleef net blokjes ijs houden. De ondergrond was lekker hard maar bracht ook af en toe moeilijke situaties met zich mee door spoorvorming in de ondergrond. Toen wij in het Leudal kwamen was het tijd voor een rustpauze. Roger had goed voor gezorgd en haalde een flachmann met schrobbeler uit de rugzak. Dat was nog eens een opwarmer voor de verkleunde fietsers. Is natuurlijk niets voor topsporters maar wij doen het ook maar recreatief hahaha. Roger volgende week Jagermeister? Gelukkig begon de zon iets door te komen en werden ook de ijsblokjes van Berry warmer. Nou het volgende voorval weet ik niet meer zeker of Ruud nu na de borrel of voor de borrel de grond weer even opzocht maar in ieder geval ging hij er toch weer even bij liggen. Thomas die voorheen meestal het slachtoffer was schijnt verlost te zijn van deze kwaal. Langzamerhand werd de terugweg ingezet en was het weer tijd om het Mispadenhof op te gaan zoeken waar het gelukkig een stuk warmer was als buiten. Prins Twan stond zelf achter de bar en bracht ons eerst even een lekkere warme chocomel en vervolgens toch nog een paar biertje te drinken en even gezellig na te praten over de belevenissen van vandaag.
Volgende week staat Vlodrop op het programma wat weer een zware tocht zal worden en laten we hopen dat de weergoden ons een klein beetje mee zullen zitten.

Groet Berry S


Dilsen Stokkem België 23-1-2011

Vandaag stonden er twee tochten op de kalender en wij kozen voor de tocht in België. De tochten zijn er altijd goed verzorgt en de rust plaatsen zijn goed voorzien van eten en drinken. Deze keer waren er acht leden aan de start ondanks het slechte weer. Wij hadden ook aardig wat modder verwacht maar wat ons in Dilsen te wachten stond zeker niet. Het inschrijven verliep vlot en eenmaal onderweg werd het ook meteen leuk met kleine bergjes en flinke helling naar boven. De rit voerde langs het kanaal waar de ondergrond lekker zacht was wat meteen merkbaar in de benen was. Hoe meer wij in de bossen kwamen hoe dieper de modder en hoe breder de plassen water werden. Onze Ruud dat hield er wel van en legde zich enkele malen naar de grond om de modder beter te voelen. Bij de eerste splitsing koos John voor de 33 km want de nachtschicht had veel energie van hem gevergd. De rest wist het beter en beslot de 44 km te nemen. Aan de rust bedachten verschillende van ons dat het toch wel een zware rit aan het worden was.
Met 24 km op het klokje bij rust moesten we toch nog een heel eind onder deze omstandigheden. Bij de rust was alles top een kampvuur een soepje en lekker wat te eten en ja zelfs een appelkorn werd naar binnen gewerkt. Ruud beslot de weg naar huis over het asfalt te vervolgen en de rest door het bos. Maar ook voor de rest was een afkorting die nog in de route zat erg welkom. Helaas was die afkorting maar drie km maar toch. Bij het afspuiten van de fiets was het schrikken, vijf spuitplaatsen en allemaal voorzien van een lange rij. Dan nog maar even naar de kantine waar Roger nog even een biertje gaf voor zijn verjaardag, proost kerel.
De foto’s die gemaakt zijn kun je in ons album zien en de gereden tijden in het tijdenschema.
Natuurlijk is ook een GPS kaart zichtbaar onder routekaarten

Groet Berry S


Rondje rond de Kerk 16-1-2011

Op de kalender waren geen tochten te vinden die wij graag wilde fietsen dus kozen wij er voor om in de eigen vertrouwde omgeving te gaan biken. De nieuwe kleding was in het begin van de week binnen gekomen en vele leden waren deze al op gaan halen bij Rick. Het leek erop dat ieder zin had om te fietsen en zo was het ook maar liefst 13 man stonden aan de start in de nieuwe kleding.
Het zag er prachtig uit allemaal in dezelfde pakjes. Door het hoge water was het niet mogelijk om over de stuw te gaan richting Beegden dus vertrokken wij richting het Sweeltje. De ondergrond was beter als verwacht na al die regen en zo konden wij lekker doortrappen. Toen wij eenmaal bij Maria Hoop waren stond er wel veel water in het bos en hadden wij vele diepe modder gaten. Dat was Geert Jan even teveel en ging hij er even bij liggen, gelukkig niets kapot en geen letsel. Plots stonden wij voor een ondergelopen stuk bos en moesten wij over een boomstam heen lopen om dit water te overbruggen. Rick die meteen een paar foto’s maakte had misschien wel de hoop dat iemand in het water zou vallen maar dat gebeurd gelukkig niet. Het leverde in ieder geval wel leuke plaatjes op. Onze route werd voortgezet in zwaar modderig gebied. Eenmaal uit het bos gingen wij nog richting Linne om onderlangs naar de Mispadenhof te rijden en daar maakte Geert Jan zijn tweede stuiter van de dag en kwam opnieuw te vallen. Deze keer kwam hij er niet zonder kleerscheuren vanaf en moest zijn broek het met een gat bekopen en zijn knie met een flink schaafwond. Terug bij de Mispadenhof gaf Manfred nog een rondje drinken voor zijn verjaardag, proficiat nogmaals en bedankt voor het rondje.
In de middag hadden wij ons verzameld om prins Twan en hofdame Gemma te feliciteren op hun receptie. Na het aanbieden van het cadeau dat door Jack net met een paar lovende woorden werd begeleid werden Rick en Berry nog even van een onderscheiding voorzien voor de inzet van deze club. Twan en Gemma ook jullie nog bedankt hiervoor.

Groet Berry S


Valkenswaard 9-1-2011

Na veel afgelaste tochten door ongekend slecht weer in Nederland was het twijfelachtig of de tocht in Valkenswaard wel door zou gaan. Op vrijdag gaf de organisatie definitief aan dat de route er goed bijlag en alles door zou gaan. Eindelijk weer eens een tocht, Valkenswaard staat bekend om vlakke paden en weinig hoogte verschil maar op het Eurocircuit kun je toch nog leuke klimmetjes doen. Op de vertrekplaats stonden Ruud en Geert Jan al te wachten en die hadden er ook veel zin in. Toen we eenmaal op weg waren kregen we nog telefoon van Tim die zich verlaat had en op de autobaan weer aansluiting met ons vond. Bij het aankleden schrok Berry dat hij de helm was vergeten en nu misschien niet kon deelnemen aan de tocht. Gelukkig maakte de organisatie geen probleem van mijn vergeetachtigheid. Eenmaal op weg kwam ik er weer achter dat de accu van de gps leeg was dus dat beloofde nog wat. Na 15 km konden wij al een versnapering nemen en bedacht Ruud zich de route iets in te gaan korten. De rest nam de 40 km en kwam met echt zware grond te kampen, het was zacht, modderig en loei zwaar. Toch kwamen alle mannen bij de tweede rustplaats aan en konden wij ons opmaken voor de laatste fase van de rit. Ook dat stuk viel voor mij zelf niet echt mee maar toch kwamen we alle aan de finish aan. Een meevaller was wel dat er geen materiaal problemen waren ondanks de omstandigheden. Tijd om nog een drankje te nemen was er niet meer en ieder volgde de weg terug naar huis.
Zondag even een rondje Sweeltje en daarna naar de receptie van Twan.


Groet Berry S

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

footer 1

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com