Adventure Team Brach  - ATB Club

Tocht van 23-08-2009

Zondag lekker vroeg opgestaan om een tocht in Overloon te fietsen, het weer zat mee en op de weg naar Overloon was weinig verkeer. In het ANWB boekje stond het startadres netjes vermeld dus daar kon weinig mis gaan. Op de parkeerplaats alles aangetrokken en op zoek naar het eerste paalt met het mountainbike teken maar daar ging het al helemaal mis geen paaltje te bekennen. Dus gewoon maar richting bossen fietsen en daar kwam ook een bordje en wij al heel blij want nu moet het goed komen.

Nou de eerste 9 km gingen goed maar de verbindingslus werd weer niet aangegeven en we waren weer de weg kwijt. Dit is al de tweede route uit het ANWB boekje wat niet te fietsen is. Misschien moet de ANWB de routes beter controleren want dit is geen doen en zeker niet als je hier 140 km voor in de auto hebt gezeten. Jammer maar wij blijven proberen.


Berry
Tocht van 19-08-2009

Vandaag de eerste echte training na onze vakantie en dat met onze nieuw kommer John.

John had zich op vakantie al zorgen gemaakt of hij ons wel bij kon houden maar dat was toch echt geen probleem voor hem. Rick en Ik waren echt onder de indruk wat hij heeft laten zijn en met een gemiddelde van 22.3 is het echt niet slecht John. Afgelopen zondag een lichte training gefietst en ook daar was een nieuw kommer bij Mitch echter had hij op zaterdag een laat feestje gehad wat hem nogal in de benen was gaan zitten. Maar ook voor Mitch een pluim hoe hij zich er doorheen heeft geslagen voor de eerste keer. Zondag staat een leuke tocht in de kalender en ik hoop dat jullie beide meegaan.

 Berry
Tocht van 26-07-2009

De rit naar Brunssemmerheide is verschoven  omdat dit beter uitkwam voor ons allen en Paul belde of wij meegingen naar het Leudal. Nou als master Paul vraagt om mee te gaan zeggen wij geen nee omdat wij toch elke keer weer wat nieuws van hem kunnen leren. En daar komt nog bij dat het Leudal wel een heel leuk gebied is om te fietsen maar hellaas niets is uitgezet. Paul kent het gebied als zijn binnenzak en weet alle stoere bergjes en paden  daar. Het was weer een leuke rit met veel km’s en gelukkig niet al te hoge snelheden. Hebben nog een paar foto’s gemaakt die je terug kunt vinden in de map fotogalerie.

 


Berry
Tocht van 22-07-2009

De woensdag training begon zonder onze Rick die op zijn leeftijd nog even in de studieboeken moest kijken want morgen heeft de jongen examen en daar wilde hij echt niet falen. De rest was er wel en had er ook weer zin en want het was droog en een 25 graden buiten. De fietsen hadden na zondag een flinke beurt nodig gehad maar Tim had dit niet nodig gevonden maar heeft ook zelden materiaal problemen.

Daar kwam vandaag een einde aan want zijn ketting en tandwielen hielden het echt voor gezien. Gelukkig zat de tocht er  bijna op en zijn we met een kleine afkorting terug gegaan. Tim je moet maar denken de Arend wordt er beter van en jij kan weer knallen op die trappers als voorheen.


Vandaag zijn wij, Berry,Rick,Tim en Thomas eens naar het zuiden vertrokken. We wilden weer eens wat nieuws proberen. Berry had een tocht van 35 km uitgezocht het type “klasse 1”. 8:30  zaten we dan in de auto en om 9:15 aangekomen in Nuth. Precies zoals de Tom Tom het zij. Gewoon 10 meter vanaf het startpunt van onze route. Het weer zag er dreigend uit, helaas bleef het daar niet bij. Binnen 1 km begon het al aardig te regenen en binnen 2 km waren we door en door nat. Maar wát een tocht. Er was veel valsplat en door de regen waren de paden spekglad. Tim die normaal nooit de kop rijdt, omdat hij de weg niet kent, had er vandaag zin in, want de route was goed uitgezet. Zo goed zelfs dat hij bijna de hele weg voorop heeft gereden! Uiteraard bleef ons niets gespaard deze zondag. Buiten het feit dat we door en door nat geregend waren en natuurlijk van onder tot boven onder de modder zaten bleef Rick zijn fiets maar harder en harder gaan. Helaas kwam dat niet door Rick’s inspanning , of toch J, maar hielden de remmen het voor gezien. Geen nood, want natuurlijk was een reserve setje voor handen. Binnen een mum van tijd waren deze vervangen en ging hij er weer als een speer vandoor. Binnen 2 uurtjes weer bij onze auto’s aangekomen. We waren allemaal uitgeput maar konden niets anders zeggen dan dat we wederom met zijn allen een heerlijke rit hebben gemaakt .. Uiteraard afgesloten bij ons eindpunt…. Mispadenhof Brach !


 

Thomas
Tocht van 12-07-2009
 

Wij vertrokken al om negen uur in de ochtend omdat wij vroeg thuis wilde zijn. Stefan had zich als gastrijder aangemeld en liet tijdens het fietsen zien dat hij toch al heel wat kilometers in zijn benen had zitten. De bossen waren super nat en er waren heel veel plassen  met water waar je niet meer omheen kon fietsen maar echt doorheen moest. In het begin wil je het toch nog droog houden maar dat is snel vergeten  als je de eerste plas goed hebt genomen en toch nat bent. Na twee uur hadden wij de toch erop zitten en kwamen wij toevallig weer langs de Mispadenhof en moesten wij toch nog even een paar biertjes pakken. Thuis had de fiets een flinke poetsbeurt nodig en wat moest ik zien, ja ik had deze keer een lekke voorband. Ik hoop niet dat ik nu de vloek van Rick heb overgenomen.


 

Berry
Tocht van 05-07-2009

De tocht naar het Leudal begon zonder onze Tim omdat hij andere verplichtingen had en ons met pijn in zijn hart alleen moest laten gaan. In Panheel wachtte zijn vervanger Manfred die al eens eerder met ons mee was gereden. Manfred en Thomas kende zich wel redelijk uit in het gebied de Peel en brachten ons netjes richting het Leudal. Daar moest het echte werk gaan beginnen maar dat wilde niet helemaal lukken omdat de bospaden toch weer anders leken als de laatste keer. Even later ging het echt fout, Manfred voelde zijn achterwiel zwaarder lopen en opeens  zat het wiel moer vast. Dit zullen wij wel even repareren maar helaas wat wij ook probeerde er kwam geen beweging meer in dat wiel. Jammer voor Manfred die zich moest laten ophalen. De rest moest ook richting huis en dat deden wij toch weer in een aardig tempo zodat wij deze keer ook Thomas eens op de knie kregen en hij het nog maar moeilijk kon volgen. Natuurlijk hebben Rick en Ik ook het tempo aangepast en hebben wij bij Thomas nog even nagepraat en een lekker pilsje gedronken. Later bleek ook nog dat Thomas aardig was geprikkeld door de processierupst en hij zelfs naar de dokter moest om van zijn klachten af te komen.

En deze keer een tocht zonder lekke band bij Rick, jongen volhouden.


Berry
Tocht van 01-07-2009
 

Training van woensdag viel mij in ieder geval loodzwaar, in het begin was er geen vuiltje aan de lucht, heerlijk weer en pakweg een graadje of 27. Dat zijn toch nog eens ideale omstandig heden.

Op de fiets waaide het lekker en in het bos was veel schaduw en daarom hadden wij er ook weer zin in. Tim dacht ik kom vandaag eens even een kwartier eerder voordat die jongens mij er alweer vandoor zijn. Nou we waren nog niet in St. Joost of daar had Rick alweer een lekke voorband en dat is geen uitzondering meer maar gewoon elke rit raak. Thomas die een scherp oogje had zag een steentje in de buitenband en Berry haalde zijn mes tevoorschijn. Je raakt er wel aan gewend hoor Rick maar wat gebeurd  Berry zijn zadel komt los te zitten en we moesten weer rusten om de zaak te herstellen. Dat bleek toch niet helemaal gelukt want ik zat  niet lekker de rest van de rit. Op de weg terug kwam ik er niet meer bovenop en was Tim zo aardig op mij te wachten en het tempo wat aan te passen. Thuis aangekomen bleek dat wij het nog niet zo slecht hadden gedaan met al die reparaties en stond er weer een gemiddelde van  22,7 op de klok en mijn hartje had het zelf een keer tot 205 tikken gehaald.


 

Berry
Tocht van 28-6-2009

Voor het eerst met de auto naar een andere locatie vertrokken. Dat was toch al een hele ervaring omdat je toch een hoop spullen mee moet nemen . We vertokken naar Herkenbosch en hebben de auto;s bij het Venhoff geparkeerd. Wij wilde eigenlijk richting Asenray fietsen maar kwamen in Duitsland uit waar wij echt de weg kwijt waren. De bergen die wij tegen kwamen waren echt afzien die wij ook in de kleinste versnelling moesten nemen. Eenmaal boven ging het met 52 km naar beneden wat natuur wel kikken is. Het gebied was erg uitgestrekt maar omdat er geen wegwijzers stonden moesten wij het bos verlaten om in het dorp de weg terug te vinden. Vanuit Elmpt (D) gingen wij terug richting Roermond om vervolgens terug te fietsen naar Herkenbosch. Spannende tocht die wij uiteindelijk toch met een gemiddelde van boven de 21 hebben bestreden. Voor de volgende tocht toch maar een routeboekje van de ANWB aanschaffen.


Berry
Training van 24-6-2009

Wat een blunder zeg, vergeten wij het beste paard van de  stal, onze Tim.

Sorry jongen maar ik zat er even naast met de tijd.

Training ging erg hard maar kon die van vorige week net niet benaderen, helaas.

Berry die in St. Joost  aan kop ging moest in Montfort toch het  de kop aan Thomas overlaten die zich snel liet afwisselen door Rick die er een waanzinnig tempo op nahield wat Thomas en Berry niet konden volgen. Op de terug weg ging het bij Rick niet meer zo lekker en moest hij flink afhaken maar ook dat mag wel eens. Niemand gevallen en met heerlijk weer een flinke training afgewerkt.

 


 

 

Berry
Tocht van 21-6-2009  Vaderdag

Vandaag eens een tochtje met de “harde kern”, Berry, Tim en Rick.

Thomas werd verwend met ontbijt op bed zoals dat met Vaderdag ook standaard hoort te zijn!

“Een korte tocht vandaag”, werd gezegd. Nou Rick vond ‘m lang genoeg achteraf. Toch bijna 40 km en net boven de 21 km/uur gemiddeld.

 Zeer positief begonnen we aan de tocht. Het was “nog” droog op dat moment. Dat duurde niet lang en we waren Maasbracht nog niet uit en daar vielen de eerste druppels al.

Naïeve Rick en Tim geloven nog steeds in het goede weer van Nederland en waren niet voorbereid. Geen regenjas en geen spatborden gemonteerd waardoor we aan het einde van de rit er behoorlijk smerig uitzagen.

Behalve Berry, de rots in de branding die altijd alles bij zich heeft(Mcgyver is er niets bij), was uiteraard  voorzien van spatborden en regenjas!

Wel jammer, we hadden net met vaderdag nieuwe tenues gekregen van de vrouwen. Die van Berry hebben we niet gezien vanwege de regenjas en die van Rick is al zo smerig geworden, dat was ook geen succes!!!

De tocht zelf.

Via de “Baek” naar Montfort gefietst en een rondje Rosendaal gemaakt. Via de Limburgse heuvels(in Montfort achter de Dierenarts!) naar de Sweel richting Berg.

Het drassige weer maakte het fietsen wel wat lastiger, maar dat hoort erbij!

Na het Sweeltje het altijd mooie Munnichsbos. Vervolgens richting Maria Hoop langs knooppunt 69(Bandenwisselplaats).

Na Maria Hoop richting St. Joost en zo weer terug in Brach! Het laatste stuk is verharde weg en Tim stoomde vol gas door.

Daar had met name Rick het behoorlijk lastig mee.

Maar goed, thuis bij Berry een potje bier gedronken, het is tenslotte Vaderdag!

Rick is al heel trots een 3 weken geen platte voorband te hebben gehad. Daar kwam direct een einde aan. Voordat hij naar huis ging was de voorband alweer lek!

Tiet veur unne nuuje veurbandj!!!

Gegroet

Enne, dit nog gemaakt zonder drank!!!!!!

 


Rick
Tocht van 17-6-2009

 

 

Woensdagavond training begon al hectisch want Rick was laat en moest nog eten .Tim moest zich afmelden omdat hij niet lekker was en je moet echt fit zijn voor de woensdag training. Thomas had er weer zin in en gaf het tempo aan en begon met dertig naar St. Joost te vlammen, Rick dacht dat kan ik ook en gaf in de bossen ook een tandje bij. Berry bleef even achter en had vele keren pech met oversteken dat er een auto kwam maar ook hij wist het groepje weer op te pakken. In de bossen hingen al bordjes met PAS OP processierups maar daar hadden wij geen boodschap aan want we vlamde gewoon door. Het resultaat mocht er zijn 23.1 gemiddeld. Bart Brentjes  pas maar op wij komen eraan hihihihihi. Leuke rit jongens.


Tocht van 31-5-2009

Vandaag een tocht gereden met meerdere gasten.Thomas had zijn broer meegenomen en Rick had zijn zwager meegenomen en met zijn allen waren wij te gast bij de MTB club ‘t Haverlandj uit de Slek. In totaal reden wij met dertien personen. De jongens uit de Slek rijden meestal dezelfde route en waren daarin ook erg ervaren. Bij de start lag het tempo al flink hoog en zo reden wij met een 30 km per uur op de teller naar de eerste klim toe die het meteen in zich had. De eerste berg moest dan ook  in de kleinste versnelling gebeuren waarna wij flink omlaag en meteen weer flink omhoog moesten. Erwin die de route goed kende bleef goed op ons letten en gaf ook instructie hoe wij de volgende klim in moesten. (bedankt Erwin)

Het tempo in de bossen bleef hoog waardoor wij ook voor het eerst een  gemiddelde boven de 20 km per uur haalden. Gelukkig kon iedereen het tempo toch wel volgen ook al was het voor mij en sommige andere wel zwaar maar ook dat hoort erbij. Op het einde naar het clublokaal van de Slekker ATB club waar  wij gezellig een paar glazen bier hebben gedronken. Jongens bedankt en misschien tot een volgende keer.

 


Berry
Tocht van 19-07-2009  - Route 77 ANWB boekje

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

footer 1

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com